Emlékszel Szász Marcira? 32 évesen bánja, hogy csodagyerekként lett ismert
Az egykori csodagyerek, Szász Marci állítja, sok kára származott a hírességből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szász Marci ötéves volt, amikor vörös hajú, szeplős kisfiúként országosan ismert lett Friderikusz Sándor műsorában. A választékos beszédű fiúcska egy csapásra híressé vált, az emberek nagy részét lenyűgözte, hogy míg egy átlagos felnőttnek 100-120 az intelligenciahányadosa, az ő IQ-ja ötévesen 195 volt. 

A csodálók mellett azonban sok irigye is lett, például nemcsak az osztálytársai, hanem a tanárai között is. 32 évesen azt gondolja, ártalmas dolog volt őt gyerekként egyfajta emberkísérletként mutogatni, rengeteg hátránya és kára származott a hatalmas médiafelhajtásból - mesélte a Best magazinnak

szasz-marci-csodagyerek2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Ilyen előtte a médiában itthon szerintem nem volt, nem látta senki, mi lesz a következménye.

Ami akkor és utána sokáig velem történt, az ellenségemnek sem kívánom.

(…) 16 évesen elkezdtem az egyetemet, de abba is hagytam, részben nem láttam értelmét a továbbtanulásnak, másrészt rengeteg bántást kaptam a tanároktól, az évfolyamtársaimtól. Volt például olyan oktatóm, aki hadjáratot hirdetett ellenem azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, nem vagyok zseni, hanem egy hülye gyerek - mondta a hetilapnak. 

A szülőfalujában is sokat bántották, irigykedtek rá és a családjára is, mert azt gondolták, a tévés szereplésnek köszönhetően nemcsak híresek, de gazdagok is lettek, a milliókat viszont titkolják, hogy ne kelljen rajtuk osztozni. Ez az ellenséges légkör csak még visszahúzódóbbá tette. 

Szász Marci ma már nem rágódik a múlton, informatikusként dolgozik egy világhírű multicégnél, és párkapcsolatban él, de gyereket nem szeretne, mert szerinte túl nagy felelősség, és tudja magáról, hogy nem lenne jó szülő. 

A Hahó, Öcsi! vagy a Keménykalap és krumpliorr gyereksztárja

Kovács Krisztián a ’70-es évek legnagyobb gyereksztárja volt Magyarországon. Négyéves korától, 1969-től a ’80-as évek elejéig számos szerepben láthattuk. Olyan tévéfilmekben szerepelt, mint a Hahó, Öcsi!, a Hahó, a tenger!, Az öreg bánya titka, az Utánam, srácok, a Keménykalap és Krumpliorr, illetve a Barátom, Bonca. Ma már nagyapa, és évek óta külföldön él.  

Ezt is szeretjük