Szabó Leslie a 2003-as Megasztár döntőse volt - Ma így néz ki nagypapaként

Szabó Leslie ennyit változott a Megasztár legelső szériája óta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szabó Leslie a Megasztár 2003 októberében indult és 2004 májusában véget ért legelső évadában vált országosan ismertté. 

Az énekes-dalszerző, aki gyerekkora óta foglalkozik zenével és hegedülni, gitározni, valamint  zongorázni is megtanult, vigaszágról jutott a 12 döntős közé, és végül a hetedik helyen végzett. Bár kiesett, a műsor készítői még a döntők előtt a dalszerző zenészt kérték fel a Búcsúdal megírására, amelyből később hagyomány lett. 

Szabó Leslie: a Megasztárból A Dalba

A Megasztár óta eltelt években számos dalt és dalszöveget írt más előadóknak és természetesen saját magának is. 

A Megasztárból korábban kiesett Szabó Leslie a zenei tehetségkutató műsor döntőjében 2004. április 3-án a Millenáris Parkban.
A Megasztárból korábban kiesett Szabó Leslie a zenei tehetségkutató műsor döntőjében 2004. április 3-án a Millenáris Parkban.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kiss Gábor és Szekeres Adrien mellett például ő jegyzi a Piszkos tánc című dalt, amellyel az énekesnő 2008 elején benevezett az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójára. A szakmai zsűri és a közönség szavazata alapján végül Csézy képviselte Magyarországot.

Szabó Leslie A Dal 2021. február 6-i második előválogatójában.
Szabó Leslie A Dal 2021. február 6-i második előválogatójában.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Szabó Leslie is többször nevezett az Eurovízió hazai válogatóműsorába, A Dalba. 2014-ben a Hogy Segíthetnék című dallal jutott be a műsorba, 2021-ben pedig a Legyen másnak is jó című szerzeménnyel, amellyel a február 6-i, második válogatóban láthattuk a Duna TV-n, és amivel továbbjutott az elődöntőbe, miután a maximális 40-ből 30 pontot szerzett. 

- Végre együtt muzsikálhatok kilenc emberrel, kihasználjuk a maximumot az akusztik verzióban. A dal nagyon 2021-es hangzású, de úgy, hogy azért benne vagyok én is. 

szabo-leslie-2021
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

- Készítem a Kormorán együttes énekesének, Vadkerti Imrének a szólólemezét, már a vége felé járok a szerzői munkának. Ő is erősíteni fogja az akusztikus felállásunkat. Közben egy gyerekkönyv illusztrációit készítem - mesélte az adás előtt az 52 éves sztár, aki ma már büszke nagyapa. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A jubileumi, 10. alkalommal induló dalválasztó show-ban a korábbiaknál is többen, összesen negyvenen mutathatják be produkciójukat. A négy előválogatót két elődöntő követi. A március 13-i döntőben hirdetik ki az év magyar slágerét. Újdonság, hogy a nyolc döntősből a zsűri által kiválasztott legjobb négy dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban, nem csak a végső győztes. 

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videóklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj "Év Dala" elismerését is megkapja. A tizedik dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak majd: "A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója" és "A Dal 2021 Felfedezettje" díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti "A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele" címet.

A Megasztár első évadának énekesnői

Galambos Dorina is az egyik legnagyobb favorit volt a Megasztár legelső évadában, sokan imádták az akkor még tinilány, vadóc énekesnőt. Az elmúlt 17 évben rengeteget változott, külsőleg és belsőleg egyaránt. Túl van egy házasságon, amit épp a versenynek köszönhetett. Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogy mennyit változtak a Megasztár első évadának énekesnői 2003 óta.

Ezt is szeretjük