A 2005-ös Megasztár legjobb énekese volt - Most asztalosként keresi a kenyerét

Varga Feri énekesként egy ideje nem állhat színpadra, így egy asztalosműhelyben dolgozik.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varga Feri és Balássy Betty 15 éve vannak együtt. A 2005 októberében indult és 2006 májusában véget ért Megasztár harmadik szériájában szerettek egymásban, ahol az előbbi Rúzsa Magdi mögött a második helyezett, és ezzel az évad legjobb férfihangja lett, az utóbbi pedig vokalistaként működött közre a tehetségkutatóban. 

Az énekes első házasságában két, a másodikban három gyermeke született. A két idősebbik már nagykorú, Polett 25, Frici 22 éves, a három kicsi közül Róza kilencéves, Dani hét, ő tavaly szeptemberben kezdte az iskolát, Miksa pedig két és fél évesen bölcsődés. 

Varga Feri asztalosként dolgozik

Amikor kitört a világjárvány, a megasztáros házaspár nehéz helyzetbe került, hiszen mindketten előadóművészek, fellépések híján nem kaptak fizetést. A negyvenéves sztár ugyanakkor hamar feltalálta magát, kétkezi munkásnak állt. 

Varga Feri egy percet sem szeretett volna tétlenkedni addig sem, amíg a járványhelyzet miatt nem állhat színpadra: a hobbijából lett főállás. Tavaly márciusban egy barátja, akivel korábban is dolgoztak együtt, asztalosnak hívta. Azóta ebben a szakmában dolgozik.

varga-feri-asztalos2
Fotó: Sláger TV

- Most a nem hivatalos második szakmámban dolgozom. Egy barátommal korábban is foglalkoztunk bútorok restaurálásával, kárpitozásával. Közel áll hozzám ez a terület, ezért eljöttem ebbe az asztalosműhelybe, jelenleg itt dolgozom - mesélte a Sláger TV-n látható A helyettesítők című műsorban, amelynek egyik műsorvezetője, Bárdosi Sándor nemrég nyitotta meg az autószerelő műhelyét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Varga Feri számára nem újdonság, hogy kétkezi munkát végez. A gimnázium után szakácsként dolgozott, majd kitanulta a kerámiaipari modellkészítő szakmát Hollóházán, porcelánkészítő lett, aztán fogtechnikus. Hobbiszinten akkor is érdekelték az asztalosmunkák, amikor főállásban énekesként dolgozott: ismerősöknek is készített, illetve restaurált bútorokat, ez a tudás pedig jól jött a világjárvány kitörése után. 

A Meglepetésnek azt mesélte, nem akart otthon ülni és siránkozni, amiért énekesként nem tud fellépni, emellett a gyerekeinek is példát akart mutatni, hogy a nehéz helyzetből is van kiút. 

varga-feri-balassy-betty
Fotó: Facebook/Varga Feri & Balássy Betty

- Sok előadó azért nem mer elmenni máshová, mert attól fél, mit fog szólni a közönség. Szerintem nem attól lesz valaki sztár, hogy a tévében énekel. A valódi sztár a jég hátán is megél, bízik önmagában, és felelősségteljesen gondolkodik - mondta a hetilapnak. 

Varga Feri régebben kitanulta az autófényezést és a karosszéria-lakatosságot, a sógorától pedig megtanult hegeszteni. A világjárvány első hullámában szerelt össze konyhabútort, és csempézett konyhát, ácsolt tetőt, épített ki kerti locsolórendszert, és hegesztett kerítést is. 

- Nyárra egy másik barátomnál kötöttem ki, most itt dolgozom az ő gyönyörű asztalosműhelyében. Megígértem a kollégáimnak, rám számíthatnak heti három alkalommal akkor is, ha eltűnik a koronavírus. 

A 2004-es Megasztár jóképű énekesei egykor és ma

A második évad ügyeletes szívtiprója Torres Dani volt, akiért rengeteg tinilány szorított akkoriban, a stúdióban sikítva skandálták a nevét, a koncerteken pedig epedeztek az énekesért, aki végül a negyedik helyig jutott el a tehetségkutatóban. Az idő nem csorbított csábító külsején 38 éves korára. Nem ő az egyetlen, aki a Megasztár második évadában a lányok kedvence szerepben tetszelgett. Mutatjuk azt is, hogy 16 év alatt mennyit változott a többi énekes.

Ezt is szeretjük