Az RTL Klub híradósa boltot nyitott: régi álmát váltotta valóra
Szabados Ágnes 2020 novemberében nyitotta meg könyvesboltját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan még a sztárok közül is úgy tartják, nem elég egy lábon állni. Vannak, akik a koronavírus-járvány kitörése után határozták el, hogy megélhetésük biztosítására új szakmát sajátítanak el, mások a stabilitás szempontjából váltanak, de olyanok is akadnak, akik gyermekkori álmukat valósítanák meg egy új hivatással.

Szabados Ágnes az utóbbi csoportba tartozik, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője nem csupán a képernyőre vágyott kiskorában, egy merőben másik út is vonzotta.

Szabados Ágnes könyvesboltja

A 32 éves bemondót 2014-ben ismerték meg a csatorna nézői, azóta majd’ minden hétvégén tőle tudhatjuk meg, mi zajlik a világban. Emellett az olvasás szerelmese, annyira szeret elmerülni a könyvek világában, hogy 2019-ben tanulmányait is ebben az irányban folytatta, könyvmenedzsmentet kezdet hallgatni az egyetemen.

- Tavaly elkezdtem gondolkozni azon, hogy a könyves szakmát szívesen megtanulnám professzionális módon. Ám a könyvkiadás vagy a saját könyvesbolt nyitása akkor még egy álomnak tűnt - emlékezett vissza a Reggeliben 2020 novemberében.

2020 nyarán mégis gondolt egy merészet, és elhatározta, hogy megvalósítja. Keresett egy üzlethelyiséget, és az első szerzőjét is gyorsan megtalálta. Nem is akárkivel dolgozott együtt, Peller Mariann Végtelen kísértés című alkotása lett az első könyvkiadói munkája.

Az olvasás népszerűsítését is szívügyének tekinti, ezért kizárólag olyan műveket forgalmaz, amelyeket vagy olvasott már, vagy biztosan tudja, hogy kezébe fogja venni. 

2017 óta küldetése, hogy megismertesse az emberekkel azt az örömet, amit a szépirodalom nyújt. Ez év januárjában vágott bele a "Nincs időm olvasni" elnevezésű nyilvános kihívásba, melynek lényege, hogy 12 hónap alatt 12 könyvet kellett elolvasnia a csatlakozóknak. A kezdeményezés hihetetlenül népszerű lett, 16 ezernél is többen jelentkeztek rá.

Prokopp Dóra foglalkozása

Prokopp Dórát 1993-ban, a Szerencsekerék című vetélkedő betűforgató háziasszonyaként szerette meg az ország. Később saját műsora lett, a Dóra moziját a Filmmúzeum csatornán, amelynek 2000 és 2007 között vezérigazgatója is volt, az Aranykor követte, amelyben legendás színművészekkel, rendezőkkel beszélgetett. Ezzel foglalkozik ma.

Ezt is szeretjük