Kiderült, Stohl András miért ment át a TV2-höz: így vált el az RTL Klubtól
Stohl András 2000-től vezette az RTL Reggelit, majd olyan műsorokban szerepelt, mint a Való Világ és a Szombat Esti Láz.

stohl-andrás-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Stohl Andrást a tévénézők az ezredforduló óta láthatják a képernyőn. Ő volt az egyike annak a mára legendás csapatnak, akikkel a kezdeti időkben a közönség megszerette az RTL Klub Reggelijét.

A színész-műsorvezetőnek nem volt könnyű a színpad és a kereskedelmi televíziózás közt lavíroznia: 1990-ben végzett Zsámbéki Gábor és Székely Gábor osztályában a Színművészetin. 

Stohl András az RTL Klubról

Alighogy megszerezte a diplomáját, leszerződtette a Katona József Színház, a fiatalok között vezető színésznek számított, amikor jött a tévézés lehetősége. Egykori mestere, a Katona igazgatója, Zsámbéki Gábor válaszút elé állította: döntenie kellett a színház és a tévé között.

Az utóbbit választotta, 2001-től szabadúszóként folytatta a szakmát. A tévénézők hamar a szívükbe zárták, olyan műsorokkal lett a csatorna egyik meghatározó arca, mint a Való Világ, a Szombat Esti Láz, a Survivor vagy a Csillag Születik.

Épp ezért sokakat meglepett, amikor 2017-ben a TV2 Sztárban Sztár című műsorának ő lett az egyik zsűritagja. Osváth Zsolt YouTube-műsorában derült ki, mi volt az átigazolás hátterében.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Bementem Kolosy Péterhez (az RTL Klub vezérigazgatója - a szerk.), és kérdeztem, hogy lesz, mire számíthatok, mert megkerestek a TV2-től. A TV2-nél ma egyébként nagyon sok ember dolgozik, aki RTL-es volt előtte, szinte mindenki, 80 százalékban. Megkérdezték, hogy lenne-e kedvem átmenni - kezdte a visszaemlékezést a ZSHOW Time csatorna vendégeként.

stohl
Fotó: YouTube/ZSHOW time

- Péter azt mondta, Bandi, nem tudok neked most műsorokat adni, majd valószínűleg lesznek sorozatok.

Ez kevés volt, mert nekem ott, abban a pillanatban már szerződést ajánlott a TV2.

Az 55 éves híresség azt is őszintén elmondta, ezután milyen körülmények között távozott az anyacsatornájától.

- Leültünk Péterrel a Batthyány Presszóba, és nagyon emberi módon elbeszélgettünk. Elmondta, mit tud adni, én elmondtam, hogy mit kínálnak. Erre azt mondta, Bandi, menjél. Picit rosszulesett, picit nem. Az emberi hiúságomnak rosszulesett, hogy ilyen könnyen lemond rólam, viszont az meg nagyon jólesett, hogy ilyen jó barát. Nem volt egy pillanatnyi sértettség sem.

Stohl András lányai egy képen

Stohl András a 2014-es esztendőig, fia, Andriska születéséig hamisítatlan lányos apuka volt. Első házasságából két lánya, Luca és Rebeka született, ők mindketten nagykorúak már. Korábbi élettársa, Ancsika is megajándékozta egy kislánnyal, legkisebb lánygyermeke, Franciska 2021 szeptemberében ünnepli 13. születésnapját. Íme a Stohl lányok együtt.

Cover-fotó: TV2/Neked énekelek

Ezt is szeretjük