Emlékszel a Spáh ikrekre? A Família Kft. gyerekszereplői 41 évesen így néznek ki

Spáh Károly és Spáh Dávid a Família Kft. gyerekszereplőiként váltak ismertté a kilencvenes években.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne emlékezne a Spáh ikrekre? A ’90-es évek népszerű sorozata, az 1991 és 1999 között futott Família Kft. gyerekszereplői voltak, Spáh Dávid és Spáh Károly alakította a csibész Szép Misit és Ricsit. 

Mára felnőttek, elmúltak negyvenévesek, és tíz éve közös filmes céget vezetnek. Az operatőr-rendező testvérpáros a kapcsolatáról beszélt az InStyle magazin legújabb számában, amely a magyar filmszakma sztárjait és a kulisszák mögött dolgozó szakemberek világát mutatja be.

Spáh ikrek

- Kis irodánk van, egy évtizede legalább közös irodahelyiségben ülünk mindennap, amikor éppen nem forgatunk. Ez azért sokat jelent, sokat elmond a viszonyunkról. Munkatársak, testvérek vagyunk, de még a kulturális élményeink, forrásaink közt is rengeteg a hasonlóság. Mondjuk, Karcsi azért elég meredek zenéket szeret - mondta Spáh Dávid a fotózáson.

Spáh Dávid, Bod Teréz, Baranyi László, Xantus Barbara és Spáh Károly a Família Kft jubileumi forgatásán a Magyar Televízióban. 1997. augusztus 9-én 300. alkalommal volt látható a televíziós sorozat.
Spáh Dávid, Bod Teréz, Baranyi László, Xantus Barbara és Spáh Károly a Família Kft jubileumi forgatásán a Magyar Televízióban. 1997. augusztus 9-én 300. alkalommal volt látható a televíziós sorozat.
Fotó: MTI/Arnold Éva

Tartottak tőle, hogy a szoros kapcsolatot hiba közös munkával is megfejelni, ám az elmúlt évtized az ellenkezőjét bizonyította. Olajozottan tudnak együtt dolgozni, sőt időt spórolnak meg azzal, hogy olvassák a másik gondolatait. 

Gyakran egymáshoz se kell szólnunk, a beszélgetések sokszor a fejünkben kezdődnek 

- árulta el Spáh Károly. 

spah-david-karoly

Az összehangoltság nem teszi őket kényelmessé, sőt, állítják, hogy bizony tudnak vitázni. Ez, úgy tűnik, már nem múlik el. 

Spáh Dávid a filmek és a reklámfilmek készítése mellett új területen próbálja ki magát, első regényén dolgozik. A fikciós írás nyomokban valóságot is tartalmaz, testvére azonban - elméletileg - csak érintőlegesen lesz benne. 

- Valamennyire persze mindenki benne lesz, akivel az életemben találkoztam. Nagyon élveztem csinálni, de hogy például a családom tagjai mennyire fogják élvezni… na, azt még nem tudom - vallotta be Spáh Dávid. 

spah-ikrek

- Meglátjuk. Azért egyszer majd csináljunk belőle egy filmet, jó? - válaszolta Spáh Károly. 

Szász Marci, az egykori csodagyerek ma

Csodagyerekként lett ismert a ’90-es évek közepén. Két és fél éves korában magától megtanulta a betűket, két hét alatt megtanult írni. Megvolt az esély, hogy csodafelnőtt lesz belőle, aki akár Nobel-díjat is kap, de arra is, hogy kisiklik az élete, és harmadik lehetőségként, hogy rivaldafénytől mentes, civil életet él. 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük