Emlékszel még SP-re? Így él most az egykori sztár, Éder Krisztián

SP, azaz Éder Krisztián igazi tinibálvány volt a kétezres években, ma már azonban teljesen más életet él, szakított a zenével és a sztársággal.

sp cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Éder Krisztián, vagy ahogyan másfél évtizeddel ezelőtt még mindenki ismerte, SP 2006 és 2008 között volt zenei pályája csúcsán, ő volt hazánk egyik legfelkapottabb tinisztárja.

Már gyerekkora óta foglalkoztatta a zene, nyolc évig tanult zongorázni és énekelni. Első lemezét, a Srác a szomszéd házból címűt 2006-ban adta ki, hat szám szerepelt rajta. Ehhez készült egy internetes videóklip is Kérlek hogy címmel. 

SP, vagyis Éder Krisztián ma

Éder Krisztián 2012-ben váratlanul szakított a zenével. Meglepő döntés volt, hiszen még mindig nagyon sikeres volt, rengeteg rajongó támogatását tudhatta a magáénak. Az oka az volt, hogy időközben lediplomázott a MOME fotós szakán, felnőtt, és már mással szeretett volna foglalkozni. 

 - Azt vettem észre két és fél évvel ezelőtt, hogy kiégett belőlem az a fajta ösztönös akarás a zene iránt, ami 17 évesen még megvolt bennem. Én szenvedély nélkül általában semmit nem tudok hosszú ideg csinálni. Mindig ez volt a fő mozgatórugó - nyilatkozta a váltással kapcsolatban Krisztián 2014-ben a HVG-nek. 

SP a 2011-es VIVA Comet-gálán.
SP a 2011-es VIVA Comet-gálán.
Fotó: Red Lemon

Az egykori énekes 2015-ben New Yorkba költözött, hogy nemzetközi fotóskarriert építhessen, és ez nagyon be is jött neki. 2019-ben már egy olyan nagy márkával dolgozhatott együtt, mint a Ray-Ban. 

Amióta szakított korábbi önmagával és az SP “márkával”, nem sokat oszt meg a nyilvánossággal a magánéletével kapcsolatban. 2021 tavaszán azonban kiadott egy limitált példányszámú fotókönyvet, amiben a Brooke nevű barátnőjéről készült aktfotói szerepelnek. 

 "Köszönöm, Brooke, hogy mindig megihletsz, és hogy napról-napra közelebb engedsz a szívedhez, szeretlek" - írta Éder Krisztián a fotókönyvet beharangozó posztjában Instagramon. 

A 33 éves fotóművész jelenleg is Amerikában él, az elmúlt években kerülte a feltűnést, közösségi oldalán sem lehet róla friss fotót találni, inkább csak divatfotóit, kampányait, egyéb munkáit, valamint gyönyörű barátnőjét szokta megmutatni.

A '90-es évek szívtiprói egykor és napjainkban

Krisz Rudi 1998-tól dobta piacra azokat a dalait, amelyeket ma is sokan fújnak kívülről: Homokba rajzolt szerelem, Keresem a szót, Törd át a csendet. A sikerszéria 2008-ban ért véget, egy óceánjáró hajóra szerződött nyolc évre, 2016-ban visszatért Magyarországra. Az igézően kék szemű tinibálványból mára negyvenéves családapa lett. Nem ő az egyetlen a ’90-es évek szívtiprói közül, aki sokat változott napjainkra. Képes összeállításunkban akkor és most fotókon láthatod a korszak kedvenceit.

Emlékszel a tinisztár Krisz Rudira? Így néz ki 40 éves családapaként

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük