Emlékszel még SP-re? Így él most az egykori sztár, Éder Krisztián
SP, azaz Éder Krisztián igazi tinibálvány volt a kétezres években, ma már azonban teljesen más életet él, szakított a zenével és a sztársággal.

sp cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Éder Krisztián, vagy ahogyan másfél évtizeddel ezelőtt még mindenki ismerte, SP 2006 és 2008 között volt zenei pályája csúcsán, ő volt hazánk egyik legfelkapottabb tinisztárja.

Már gyerekkora óta foglalkoztatta a zene, nyolc évig tanult zongorázni és énekelni. Első lemezét, a Srác a szomszéd házból címűt 2006-ban adta ki, hat szám szerepelt rajta. Ehhez készült egy internetes videóklip is Kérlek hogy címmel. 

SP, vagyis Éder Krisztián ma

Éder Krisztián 2012-ben váratlanul szakított a zenével. Meglepő döntés volt, hiszen még mindig nagyon sikeres volt, rengeteg rajongó támogatását tudhatta a magáénak. Az oka az volt, hogy időközben lediplomázott a MOME fotós szakán, felnőtt, és már mással szeretett volna foglalkozni. 

 - Azt vettem észre két és fél évvel ezelőtt, hogy kiégett belőlem az a fajta ösztönös akarás a zene iránt, ami 17 évesen még megvolt bennem. Én szenvedély nélkül általában semmit nem tudok hosszú ideg csinálni. Mindig ez volt a fő mozgatórugó - nyilatkozta a váltással kapcsolatban Krisztián 2014-ben a HVG-nek. 

SP a 2011-es VIVA Comet-gálán.
SP a 2011-es VIVA Comet-gálán.
Fotó: Red Lemon

Az egykori énekes 2015-ben New Yorkba költözött, hogy nemzetközi fotóskarriert építhessen, és ez nagyon be is jött neki. 2019-ben már egy olyan nagy márkával dolgozhatott együtt, mint a Ray-Ban. 

Amióta szakított korábbi önmagával és az SP “márkával”, nem sokat oszt meg a nyilvánossággal a magánéletével kapcsolatban. 2021 tavaszán azonban kiadott egy limitált példányszámú fotókönyvet, amiben a Brooke nevű barátnőjéről készült aktfotói szerepelnek. 

 "Köszönöm, Brooke, hogy mindig megihletsz, és hogy napról-napra közelebb engedsz a szívedhez, szeretlek" - írta Éder Krisztián a fotókönyvet beharangozó posztjában Instagramon. 

A 33 éves fotóművész jelenleg is Amerikában él, az elmúlt években kerülte a feltűnést, közösségi oldalán sem lehet róla friss fotót találni, inkább csak divatfotóit, kampányait, egyéb munkáit, valamint gyönyörű barátnőjét szokta megmutatni.

A '90-es évek szívtiprói egykor és napjainkban

Krisz Rudi 1998-tól dobta piacra azokat a dalait, amelyeket ma is sokan fújnak kívülről: Homokba rajzolt szerelem, Keresem a szót, Törd át a csendet. A sikerszéria 2008-ban ért véget, egy óceánjáró hajóra szerződött nyolc évre, 2016-ban visszatért Magyarországra. Az igézően kék szemű tinibálványból mára negyvenéves családapa lett. Nem ő az egyetlen a ’90-es évek szívtiprói közül, aki sokat változott napjainkra. Képes összeállításunkban akkor és most fotókon láthatod a korszak kedvenceit.

Ezt is szeretjük