Zentai Márk tinibálvány énekes volt: 31 évesen, hatalmas szakállal fel sem ismerni

Zentai Márk, azaz Mark 2007-ben a Ments meg szerelem című dallal futott be.

beauty and style
Top olvasott cikkek

"Ments meg szerelem, vagy belehalok! Menekülni minek, ha úgysem tudok” - az S.O.S. szerelem! című film betétdalát 2007-ben szinte minden tini kívülről fújta. Előadója is éppolyan népszerű lett, mint maga a szerzemény: Zentai Márk - vagy ahogy akkor ismerte meg az ország, Mark - a 2000-es évek végére igazi tinibálvány énekes lett.

A göndör fürtös srácként megismert előadónak a vérében van a zenei tehetség, opera-énekesnő édesanyjától, Terebessy Évától örökölte a muzikalitást. Nagyon fiatalon kiderült róla, hogy ő is ezen a területen fogja megtalálni a hivatását: két és fél éves korára több mint hatvan népdalt tudott fejből, zeneiskolát végzett, és négy évig tanult zongorázni.

A 31 éves Zentai Márk szakállat növesztett

16 éves korában a családjával Németországból Magyarországra költöztek, ekkor határozta el, meghódítja a hazai slágerlistákat. Először a tehetségkutatók világával próbálkozott, ám a Megasztár harmadik évadában csupán az elődöntőig jutott. 

Zentai Márk 2007-ben a Ments meg szerelem! albumának borítóján - és 2021 áprilisában.
Zentai Márk 2007-ben a Ments meg szerelem! albumának borítóján - és 2021 áprilisában.
Fotó: Discogs.com, Instagram/MÖRK

Ezután jött a nagy áttörés, a Ments meg szerelemmel berobbant a köztudatba. A VIVA TV ügyeletes kedvencévé nőtte ki magát, fiatal lányok százai csápoltak a koncertjein, azonban a sikereket mindössze három évig élvezte, ezután fogalmazódott meg benne, mégsem a popműfajban szeretne alkotni. Londonba költözött, hogy átértékelhesse az életét, majd 2011-ben hazatért, és diplomát szerzett a Kodolányi János Egyetemen.

2014-ben megalapította a Mörk nevű formációt, amelynek frontembereként az underground stílust képviseli, és jazzel kevert popot énekel.

- Idővel rá kellett jönnöm, hogy ez annyira nem az én világom. Így az a kérdés, hogy akkor mi az én világom? Kellett némi idő, mire egyáltalán visszataláltam ahhoz, ami nekem tényleg tetszik, illetve felfejleszteni a tudásomat oda, ami nekem tetszik. A jazztanulmányaim ebben sokat segítettek - mesélte 2020 márciusában a Budapest Eye interjújában.

Amekkorát váltott zeneileg, annyira megváltozott a külseje is. 31 esztendős korára búcsút mondott a kisfiúsan jóképű külsőnek: rövidre vágatta a fürtjeit, és hatalmas szakállat növesztett, amelynek köszönhetően szinte alig lehet ráismerni.

A VIVA TV műsorvezetői akkor és most

A VIVA TV 2000-ben startolt el hazánkban, és pillanatok alatt sok fiatalt szegezett a képernyők elé. A zenecsatorna mindamellett, hogy az aktuális, világhírű előadók legfrissebb videóklipjeit sugározta, számos olyan műsort mutatott be, amelyeket imádott a korosztály. Akkor és most képeken a zenecsatorna egykori arcai.

Ezt is szeretjük