A No Thanx együttes tinisztárja volt: meglepődsz, Skrapits Erik mivel foglalkozik családapaként
Skrapits Erik tinisztárból kétgyerekes családapa lett, aki a mai napig ír dalokat, és a közelmúltban gyerekzene készítésébe fogott.

skrapits-erik-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Skrapits Erik nevét a No Thanx tinisztárjaként ismerte meg az ország. Az együttes 2006-ban mutatkozott be, az alapító tagok és a hozzájuk csatlakozott zenészek egy horvát zenei, művészeti fesztiválon ismerték meg Skrapitsot, aki a formáció frontembere lett.

Első lemezük, az Egy másik nemzedék aranylemez lett, de A fekete nap gyermekei című daluk, illetve a hozzájuk tartozó klip is nagy sikert aratott.

Skrapits Erik Brandnyúl 

2009-ben kilépett a No Thanx együttesből, és szólókarrierbe kezdett, mert úgy érezte, már nem ugyanaz, mint amibe belekezdtek. Az egykori tinisztár ma már nős és kétgyerekes apa, 2021 őszén arról szóltak a hírek, hogy Ausztriában postásként keresi a kenyerét.

Skrapits Erik az RTL Klub Reggeli című műsorának egyik 2011-es adásában.
Skrapits Erik az RTL Klub Reggeli című műsorának egyik 2011-es adásában.
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Budapesten marketingvezetőként dolgozott, de családosként a fővárosból inkább Szentpéterfára költöztek, ami Vas megyében található a Szombathelyi járásban, közel a magyar-osztrák határhoz.

- A munka soha számomra sem volt szégyen. Voltam McDonald’s-ban, a DHL-nél, voltam Sparban. Most pont ezt csinálom, és szeretem. A postásmunka mellet egy vállalkozásom is van, hétvégenként fellépések, szóval szeretek több lábon állni - mesélte 2021 októberében az ugytudjuk.hu oldalnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 33 éves Skrapits Erik mai napig ír dalokat, készít hozzá klipeket, és jár koncertezni. A pandémia ideje alatt találta a postásmunkát, ami jókor jött, mivel, mint minden más előadónak, neki is törölték az összes fellépését.

skrapits-erik-brandnyul

Most viszont, hogy újból színpadra léphet, nemcsak szóló előadóként vállal fellépést, hanem a gyerekek új sztárjaként, Brandnyúlként, egy énekes óriásbábként is. 2022 januárjában külön Facebook-oldalt is indított. 

Skrapits Eriket Brandnyúl jelmezbe öltözve szemmel láthatóan nagyon kedvelik a gyerekek, rendkívül szórakoztatónak tartják, és teljesen elvarázsolja a kicsiket-nagyokat. 

skrapits-erik-brandnyul2

- Mióta megszületett az első lányom, azóta érik bennem a gondolat, hogy gyerekzenét kellene készíteni. Sokszor külföldi dalokat hallgattunk, és rájöttünk, hogy azért szereti a lányunk, mert nagyon interaktív a külföldi gyerekzene. Az óriás plüssbáb látványa pedig hihetetlenül magával ragadta, így készítettünk egy kombinációt ezekből, és a mi nyuszinkkal szeretnénk a gyerekek felé kommunikálni a mozgás, a tánc fontosságát és az egészséges táplálkozást. A Brandnyúl feleségem gyerekkori plüssjátéka volt, innen jött a név - mesélte az énekes. 

Szász Marci, az egykori csodagyerek ma

Friderikusz Sándor 1997-ben meghívta a Friderikusz Show-ba: a vörös hajú, szeplős, kedves kisfiút választékos beszédével és a műsorvezetőnek adott frappáns válaszaival sokan a szívükbe zárták, de sok lett az irigye is. 25 évvel később a Friderikusz Podcastban mesélt arról is, miért szerepel manapság csak nagyon ritkán.

Cover-fotó: RTL Klub/Reggeli

Ezt is szeretjük