Sipos F. Tamás a Republicból való távozásáról vallott - Meglepte a rágalomhadjárat!

Az énekes a Fókusznak nyilatkozott.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozott először kamerák előtt Sipos F. Tamás a Republic együttesből való távozásáról. Az énekes 2014. március 7-e óta nem tagja a zenekarnak.

Tavaly év vége óta érezte, hogy valami nincs rendben, de sem a számára méltatlan befejezésre, sem az azt követő rágalomhadjáratra nem volt felkészülve - hangzott el a műsorban.

Sok támadás érte

Sipos F. Tamás személyét már akkor sok támadás érte, amikor 2013 áprilisában a Republic zenekar a Facebook-oldalán tudtatta a rajongókkal, az Exotic egykori frontemberével tovább folytatják a zenélést.

Sokak szerint ezzel megsértették a 2013. március 11-én elhunyt Bódi László Cipőnek, a zenekar  alapítójának és énekesének korábban kinyilvánított véleményét, miszerint a Republicnak bármelyik tag nélkül vége lenne. Tóth Zoltán gitáros be is jelentette kilépését, helyére az addig akusztikus gitáron közreműködő Halász Gábor lépett elő teljes jogú taggá.

- Azt kevésbé osztottam, hogy ilyen hamar a haláleset után színpadra áll a zenekar, de azt tudni kell szakmai szemmel, hogy Magyarországon az utóbbi években az aktív zenélési szezon a nyár. Ha egy szezont kihagy egy zenekar, akkor nem biztos, hogy túléli - mondta erről a Fókuszban Sipos F. Tamás.

Nincs benne harag

A nyarat követően megritkultak koncertjeik, így a zenekar új projektbe fogott. Ennek az eredménye a József Attila Színházban 2013. december 21-én bemutatott Hattyúdal című zenés darab, Verebes István rendezésében. Ebben olyan színészeket láthatott a közönség Cipő szerepében, mint Ömböli Pál vagy Magyar Bálint, a Barátok közt egykori Lórija.

Őket gyászolta az ország 2013-ban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sipos F. Tamás  RTL Klub kamerái előtt azt nyilatkozta, nem esett jól neki a mellőzés, alig mondtak neki valamit.

- Egyrészt nem igazán beszéltük ki az időközben esetlegesen felmerült problémákat, másrészt azzal, hogy elindult számukra ez a színházi projekt,  azzal egy másik útirány is kirajzolódott az ő szemükben - árulta el.

Míg a koncertek megritkultak, a kritikus hangok 2013 második felében  felerősödtek, de ez Sipos F. Tamás szerint nem véletlen.

- Nekem meggyőződésem az, hogy azok a véleményezések, amik a zenekarig eljutottak a rajongók irányából, egy erősen szűrt véleményt takarnak. Érdekes módon a Republic Facebook-oldalra a velem kapcsolatos pozitív megnyilatkozások föl se kerültek - mesélte az 50 éves énekes.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Azt is közölte, nem az utóbbi két hét végterméke az elhatározás, hanem kicsit régebbre nyúlnak vissza a problémák, amelyeket nem beszéltek ki. Hangsúlyozta azonban, nem haragban váltak el. 

- Amikor megtörtént ez az ominózus elválás, akkor én végezetül úgy zártam, hogy gyerekek, ha bajban vagytok, akkor nyugodtan szóljatok - zárta a beszélgetést.

A Republic tagjai múlt héten az RTL Klub 8:08 - Minden reggel című műsorában tisztázták a Sipos F. Tamás távozásáról szóló pletykákat.

Tegnap, március 19-én a honlapjukon azt írták, már próbálnak a tavasszal induló szokásos koncertturnéra. Az elmúlt hetek eseményei mellett sem mentek el szó nélkül.

"A gyászév letelte és Cipő halálának egyéves évfordulója leírhatatlan érzelmeket váltott ki mindannyiunkból. Sajnos azonban sokan olyan információkat is leírtak a Republic-kal kapcsolatban, amelyek valótlanok és nem a zenekar álláspontját tükrözik.

Az olykor a becsületsértés határait is átlépő sárdobálásra a zenekar - már csak Cipő emléke miatt sem - kívánt reagálni. A személyes motivációból eredő méltatlan támadások ellenére bízunk abban, hogy rajongóink elsősorban a dalokra és a Republic zenekarra kíváncsiak, mert bennünket nem csak a 24 év, hanem Cipő emléke is kötelez" - olvasható a www.republic.hu oldalon.

Fotó: RTL Klub/Fókusz, Veljanovic Anna

Ezt is szeretjük