Schobert Norbi így nézett ki 105 kilós tiniként: 10 éven át szégyellte magát a túlsúly miatt

Schobert Norbi sokszor a mai napig úgy áll a tükör előtt, hogy az egykori kövés kisfiút látja benne a valóság helyett.

Schobert Norbi kövér fiú volt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Shobert Norbi gyerekkora nem volt egyszerű, édesanyja, Horváth Judit szinte már a születésétől egyedül nevelte, vér szerinti édesapja elhagyta a családot. Később anyukája új párra lelt, így lett egy nevelőapja. 

A fitneszguru soha nem titkolta, gyerekként, egy évtizeden át nagyon megszenvedte, hogy túlsúlyos volt. 

Schobert Norbi kövér fiú volt

A legrosszabb időszakban 105 kilót mutatott Schobert Norbi alatt a mérleg, szégyellte magát, szorongott. A küszködés a kilókkal hosszú éveken át tartott, állítása szerint a mai napig nem gyógyult meg teljesen az akkor szerzett lelki sérülésekből, ezek valamennyire most is a személyisége részei. 

Schobert Norbi így nézett ki 105 kilós tiniként, majd felnőttként.
Schobert Norbi így nézett ki 105 kilós tiniként, majd felnőttként.
Fotó: TV2/Mokka

- Szerintem ezt nem lehet megoldani fejben. Ha az ember eltölt egy jó nyolc-tíz évet gyerekként kiközösítve, nagyon kövérként, azt nem lehet kinőni. (…) Engem az szomorít el, hogy már akkor is a gyerekek öt százaléka elhízott volt, most a 25 százaléka. Szóval az nagyon durva gondolat, hogy milyen sok ilyen felnőtt lesz - fejtette ki Schobert Norbi a TV2 Mokka című műsorában, majd azzal folytatta, ezt csak megfelelő szülői példamutatással lehet orvosolni, megelőzni. 

- Nagyon fontos a szülői példamutatás. Réka esetében, látják, hogy anyuka sportol, én is sportolok. Én nem láttam ilyet, nem volt előttem példa. (…) Ma már a helyén tudom kezelni, de vannak olyan napok, amikor eszembe jut, és akkor a tükörben nem azt az embert látom, aki igazából vagyok.  

Schobert Norbi a kövérség ellen küzd, és nem a kövér emberek ellen.
Schobert Norbi a kövérség ellen küzd, és nem a kövér emberek ellen.
Fotó: TV2/Mokka

Az 51 éves sztár arról is beszélt, amikor kemény kritikát fogalmaz meg valamivel kapcsolatban, akkor mindig az egykori kövér kissrác beszél belőle. 

- Olyankor ismét egy kövér srácnak érzem magam, és ha egy kövér srác mondja ugyanezt, akkor mindenki egyetért vele, de abban a pillanatban, amikor az ember, úgymond, fitneszguru, akkor ez felháborító. Amiket mondtam, azokat kövér srácként mondtam - mondta Schobert Norbi a műsorban. 

Magyar sztárok gyerekkori fotói

Felnőttkori fotóit elnézve nehéz elhinni, hogy az ország egyik legszebb és legkedvesebb színésznőjét, aki műsorvezetőként is dolgozik, az iskolában csúfolták, és meg is verték. Húgát, aki műsorvezető, és fogszabályzós, rövid hajú, szemüveges kislány volt, szintén sokat csúfolták. Képes kvízünkben híres magyar színésznőket gyűjtöttünk össze. Felismered őket gyerekkori fotójuk alapján?

100 kilósan csúfolták, és megverték a suliban: gyönyörű magyar színésznő lett belőle – Felismered a képen?

Kvíz!

Elolvasom

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük