Schell Judit szexi ruhába bújt: a 48 éves színésznő irtó dögös volt a Post Mortem premierjén

Schell Judit is részt vett a Post Mortem című film díszbemutatóján, amit Magyarország a 94. Oscar-díjra nevezett.

Schell Judit a Post Mortem premierjén
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Október elején derült ki, hogy az Oscar-díjra nevező héttagú bizottság húsz idei magyar alkotás közül Bergendy Péter Post Mortem című filmjét választotta, hogy képviselje Magyarországot a 94. Oscar-versenyben a nemzetközi film kategóriában. 

A filmvilág legnagyobb presztízsű megmérettetésén az országok hivatalos Oscar-nevezései (entry) közül az Amerikai Filmakadémia tagjai választják ki majd az öt jelölt játékfilmet (nominee), amelyek végül a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjért versenyre kelhetnek. A jelöltek listáját 2022. február 8-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadását 2022. március 27-én tartják Los Angelesben.

Schell Judit a Post Mortem premierjén

A 2018-2019-ben forgatott magyar mozifilm az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált tavaly ősszel, eddig 28 külföldi fesztiválon szerepelt szerte a világon - 18-on a fő versenyprogramban -, és immár összesen 23 díjat kapott, világszerte megvásárolták a forgalmazók. 

A történet kereken száz évvel a forgatás előtt kezdődik: az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása után, 1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor), a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki. 

A Post Mortem október közepén a világ egyik legnevesebb horror-, sci-fi-, akció- és kultfilmfesztiváljáról, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválról, ahol zsűri helyett a közönség voksol, tíz díjat hozott el, köztük a legjobb horrorfilm, a legjobb rendező díját. A forgatás idején mindössze 12 éves Hais Fruzsinát találták a legjobb mellékszereplőnek. 

A filmben Klem Viktor és Hais Fruzsina mellett olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A film október 28-tól látható a hazai mozikban.

Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a sztárok, akik részt vettek a Post Mortem kedd esti díszbemutatóján. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük