A 90-es évek népszerű énekesnője volt: Sárközi Anita 55 évesen így tért vissza a rivaldafénybe
Sárközi Anita a ’90-es és a kétezres évek egyik legismertebb magyar popénekesnője volt, de 12 évig nem jelentkezett új albummal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sárközi Anita a ’90-es és a kétezres évek egyik legismertebb magyar popénekesnője volt. 1987-ben debütált Tímár Péter Moziklip című filmjében a Várj rám című dallal. A következő évben a Z'zi Labor Maradj meg nekem című dalával megnyerte a Siófokon megrendezett Interpop Fesztivál nagydíját. 

Lemezszerződést kötött a Hungaroton kiadóval, amelynél két sikeres nagylemezt készített, számtalan koncert-, televízió- és rádiós felkérést kapott, lemezei anyagával bejárta az országot. Műsorvezetőként is kipróbálhatta magát a Magyar Televízió Popkorong című könnyűzenei műsorában. A slágerlistát három évig vezette.

Sárközi Anita 12 év után visszatért

A ’90-es évek elején a Filmslágerek című lemezre felénekelte a The Bodyguard című film híres betétdalát (I will always love you), amiért 1993-ban EMeRTon-díjat kapott. Ebben az évtizedben kisebb televíziós csatornáknál dolgozott műsorvezetőként és szerkesztőként. 

Az 1993-as Exclusive szólólemeze után 2000-ben jelentkezett új albummal, ami a Csak a vágy... címet kapta. Ezt 2002-ben a Vallomások, 2008-ban az Álmokon túl követte. Hosszú hallgatás után 2020. október 31-én jelentette be a Facebookon, hogy elkészült új lemeze, ami az Itt vagyok címet kapta. Tavaszra tervezte, de a világjárvány első hulláma közbeszólt. 

sarkozi-anita-lemez
Fotó: Facebook/Sárközi Anita Official

Az elmúlt években is voltak ugyan fellépései, de a tévében ritkán szerepelt. Az RTL Klub Reggeli című műsorában azt mesélte, szinkronrendező-asszisztensként dolgozott. A lehetőség egyik napról a másikra adódott. 

- 2011. január 3-án, az első munkanapomon beültem, és elsőnek egy venezuelai, több mint százrészes sorozatot sikerült kapnom. Ezen tényleg mindent megtanultam: rengeteg a szereplő, mindenkinek sok neve van, spanyolul beszélnek. De nagyon-nagyon szerettem. Emellett sokat voltam kint Londonban, a húgom ugyanis ott él - mondta a műsorban.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Régebben sem évente jelentek meg lemezeim, a legújabbhoz pedig ki kellett újra találnom magam, olyan sok minden változott a könnyűzenében. Én is nagyon sokat változtam. Édesanyámnak, aki nagy kritikusom, de imádja, ahogy énekelek, az volt a reakciója, hogy másképp is énekelek, másképp szólnak a dalok. 

sarkozi-anita
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Ebből a szempontból jó volt, hogy hosszú idő telt el, volt idő kitalálni, hogy ne legyen nevetséges: aki harminc éve a pályán van, nem énekelhet tinédzserdalokat. Az utolsó lemezhez képest is olyan sokban változott a popzene, a hangszerelés, az énekstílus. Nagyon sok angolszász könnyűzenét hallgattam, mik azok az apróságok, amitől egy énekesnő modernebb lesz. 

Az 55 éves énekesnő arról már a Story magazinnak mesélt, hogy nem született gyermeke. 

- Nem lettem édesanya. Eleinte a karrieremre koncentráltam, aztán amikor esetleg lett volna alkalom rá, akkor már nem volt mellettem ehhez megfelelő társ. Nekem is többször át kellett élnem, hogy magamra maradok az érzéseimmel, a gondolataimmal, a problémáimmal. Az elmúlt hónapokban ezt különösen sokan érezték így. 

Most megjelent lemezének Téli dal című száma is arról szól, hogy bármennyire is elveszettnek érzi magát az ember, nincs egyedül. 

A '90-es és a 2000-es évek hazai együtteseinek énekesnői

Kunovics Katinkáért a közönsége 120 kilósan is odavolt, ő mégsem tudott megbékélni a súlyával. 2019-ben tudott véglegesen búcsút mondani a súlyfeleslegnek, összesen 60 kilóval lett könnyebb. Képes összeállításunkban nem csak az ő átalakulását nézheted meg, mutatjuk, mennyire megváltoztak a korszak leghíresebb énekesnői, például Völgyi Zsuzsi vagy Mohamed Fatima is.

Ezt is szeretjük