A 90-es évek szép, szőke énekesnője volt: az 56 éves Sárközi Anita hosszú kihagyás után tért vissza

Sárközi Anita 12 év kihagyás után tért vissza a magyar könnyűzenei életbe egy vadonatúj lemezzel.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden korszaknak megvannak a legnépszerűbb előadói, akiknek dalait fejből tudja mindenki, koncertjeik mindig telt házasak, a rajongók pedig alig várják, mikor rukkolnak elő új szerzeményekkel. A ’90-es években hazánkban Sárközi Anita ebbe a táborba tartozott, 1987-es berobbanása után imádta a közönség. 

Debütálása Tímár Péter Moziklip című filmjében volt a Várj rám című dallal. A szakmai elismerésekre nem kellett sokat várnia, 1988-ban elnyerte a legjobb külföldi női előadó díját a pozsonyi Lyra Fesztiválon, valamint még ugyanebben az évben bezsebelte az Interpop Fesztivál nagydíját is.

Sárközi Anita 56 évesen tért vissza a színpadra

Miután lemezszerződést kötött a Hungaroton kiadóval, és végigkoncertezte az országot, a zenei karrier mellett a tévézés világában is elkezdte bontogatni a szárnyait: ő volt a Magyar Televízió Popkorong című műsorának háziasszonya és a Tízen Túliak Társasága meghívott műsorvezetője. Ezenkívül kisebb csatornáknál is dolgozott szerkesztőként.

A Több mint testőr című filmről is sokaknak juthat az eszébe ő, a mozi világhírű betétdala, az I will always love you is helyet kapott a ’90-es évek elején kiadott Filmslágerek elnevezésű lemezén. A dal magyar változata annyira jól sikerült, hogy 1993-ban el is nyerte érte az EMeRTon-díjat.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár voltak fellépései, és néha a tévében is feltűnt, az Álmokon túl című, 2008-as nagylemeze után nem rukkolt elő új dalokkal, és keveset hallatott magáról. 2020 októberében azonban megtörte a csendet, bejelentette, hogy elkészült a legújabb albuma, amelyet az Itt vagyok címre keresztelt. 

- Sokat jártam az országot határon belül és kívül is egyaránt koncertezve, és azt érzékeltem: olyan változás ment végbe a popzenében, amely önmagam újraformálását is megkívánja. Az új dalok hangzásukban modernebbek, szövegükben pedig lényegre törőbbek a korábbiakhoz képest - ecsetelte 2021 nyarán a Duna Televízió Nyár 21 című műsorának vendégeként.

Annak ellenére, hogy a dalai megújultak, az 56 éves énekesnő ugyanolyan energikus a színpadon. A friss Instagram-fotói arról tanúskodnak, hogy igazi energiabombaként koncertezik, és éppúgy sugárzik, mint annak idején.

A '90-es és a 2000-es évek hazai együtteseinek énekesnői

Kunovics Katinkáért a közönsége 120 kilósan is odavolt, ő mégsem tudott megbékélni a súlyával. 2019-ben tudott véglegesen búcsút mondani a súlyfeleslegnek, összesen 60 kilóval lett könnyebb. Képes összeállításunkban nem csak az ő átalakulását nézheted meg, mutatjuk, mennyire megváltoztak a korszak leghíresebb énekesnői, például Völgyi Zsuzsi vagy Mohamed Fatima is.

Ezt is szeretjük