Még a filmnél is látványosabb lesz - Kulisszatitkok a Mamma Mia! musicalről
Interjú Sáfár Mónikával
Sáfár Mónika alakítja Rosie-t.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2014. augusztus 15-én, a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatják be a Madách Színház várva várt szuperprodukcióját, a Mamma Mia! című musicalt. A legendás Broadway-darabot és egyben hollywoodi filmet Szirtes Tamás adaptálta a magyar színpadra, hogy ősztől itthon is élvezhessük az ABBA slágerek dallamait.

A musical egyik főszerepét Sáfár Mónika alakítja, aki szerepéről és jövőbeni terveiről is mesélt a Feminának.

A Mamma Mia! Rosie-ja

- A Mamma Mia! című filmet ismerhetik a nézők, sőt, vannak olyan rajongók, akik a színdarabot több országban is látták. A filmhez képest a színházak lenyűgöző koreográfiákkal, díszletekkel és show elemekkel készülnek. Mi is nagyon monumentális, látványos és kreatív előadást alkottunk belőle, továbbá több meglepetéssel is készültünk. Május 4-e óta folyamatosan zajlanak a próbák reggel 10-től este 6-ig, és a szereplőkőn kívül a Madách színház kitűnő tánckara is emeli a színvonalat. Fizikailag fárasztó a próbaidőszak, de a zenék, a táncok és a tudat, hogy valami különlegesnek vagyunk a részei, feltölti az embert.

- A lánya esküvőjére készülő édesanya egyik legjobb barátnőjét játssza. Mi fogta meg Rosie karakterében?

- Általában a szerepek választanak ki engem, és amikor meghívást kaptam a castingra, éreztem, hogy ez bizony nagyon is az én szerepem lehet. Egy szerep olyan, mint egy ruha: az ember vagy felveszi, és néha be kell venni itt-ott, vagy olyan, mintha rá öntötték volna, úgy tökéletes, ahogy van. Rosie-ban leginkább a humora az, ami karakteressé és szerethetővé teszi.

- A filmben Julie Walters játssza Rosie-t, aki jóval idősebb Önnél. Befolyásolta valamennyire a film abban, hogyan formálja meg a szerepet?

- Ennél a szerepnél a karakter a fontos. A váltótársam, Balogh Anna nálam is fiatalabb. Igazából valaki lehet öregen is fiatalos és fordítva, ha a karakter azt kívánja meg. 

Próba a tánckarral

- A természetes rivalizálás és a szoros próbaidőszak mellett a Mamma Mia! szereplői között mennyire alakult ki barátság?

- Éppen szerveződik egy csajos buli a próbaidőszak után. Ebben a produkcióban tényleg olyan remek emberek jöttek össze szakmailag és emberileg is, hogy folyamatosan segítjük egymást, megnézzük a másik jeleneteit, és megmondjuk, ha valami jó, de azt is, ha rossz. Ez nagyon ritka. Itt jó a légkör. Ez tényleg egy olyan pálya, ahol feszültség mindig van, de mi sokszor maradunk próba után is beszélgetni.

Sáfár Mónika is édesanya

- A Mamma Mia! az ABBA slágerek mellett arról is szól, hogy egy anya igyekszik elfogadni azt, felnőtt a lánya és férjhez megy. A lánya, Franciska most 13 éves. Vannak már félelmei a leválással kapcsolatban?

- Ez nehéz dolog. Mindenkinek nehéz az elengedés, legyen szó egy szerelemről, bármilyen kis dologról vagy egy hozzátartozóról. Már most vannak olyan hétköznapi dolgok, amiket rá kell hagynom, pedig nem könnyű. Meg kell küzdeni ezzel a korszakkal. Ő a legnagyobb kritikusom is, nagyon jól látja a dolgokat, úgyhogy mindig kikérem a véleményét.

Sáfár Mónika a Mamma Mia! egyik próbáján

- A Mamma Mia! központi szerepet játszott az elmúlt, és játszik az elkövetkező hónapokban is az Ön életében, de nyilván készül arra, hogy más módon is megmutathassa magát. Milyen produkciókban láthatjuk a szeptemberi premier után?

- Annyi biztos, hogy készül egy lemez Tolcsvay László gyönyörű zenéjével és Müller Péter Sziámi szövegeivel. Sok műfajban kipróbáltam már magamat, sokszor felmerült a gondolat lemez-ügyben, de most láttuk elérkezettnek az időt. A spiritualitás nagyon fontos a hétköznapokban is, és ez a lemez, valamint maga a zene segít kikapcsolni, feltöltődni.

Fotó: Monoki Attila, Madách Színház

A Mamma Mia! című musicalt augusztus 15-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatják be, míg a kőszínházi premierjét szeptember 26-án tartják a Madách Színházban. Olyan nagy nevek játszanak benne, mint Détár Enikő, Gallusz Nikolett, Hajdu István, Koós Réka, Muri Enikő, Sasvári Sándor, Sáfár Mónika, Stohl András vagy Szerednyey Béla.
Ezt is szeretjük