A 70-es évek szexszimbólum színésznője volt - Sáfár Anikó 71 évesen is káprázatosan fest
Sáfár Anikó nemcsak tehetségével, de szépségével is hódított.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sáfár Anikó színészi karrierje a '60-as évek második felében indult be, a gyönyörű, fiatal szépség húszévesen már segédszínészként dolgozott a Nemzeti Színházban. Két évvel később kezdte meg tanulmányait a Színművészeti Főiskolán, ahol 1973-ban diplomázott.  

A diplomaosztó után olyan teátrumokban kezdték el foglalkoztatni, mint a Thália Színház, a kecskeméti Katona József Színház vagy a Vidám Színpad. A 71 éves színésznő jelenleg a Pesti Művész Színház társulatának tagja. Szépségével és kellemes kisugárzásával a mai napig bárkit elvarázsol.

Szépségét a filmesek is felfedezték

A szőke hajú színésznő temperamentumos, különleges egyénisége színpadon és filmekben is jól érvényesült, ezek mellett pedig a szépségével is hódított. Vetkőzős filmjeleneteket is vállalt, amikor ez a magyar filmiparban még tabudöntögetésnek számított. A férfiak az 1966-os Harlekin és szerelmese című moziban vagy a tíz évvel későbbi Münchausen Fantáziaországban című alkotásban is megcsodálhatták a bájait.

Olyan emlékezetes magyar filmekben láthattuk a '70-es évek végén, mint a Magánbűnök, közerkölcsök, az Allegro barbaro, a Magyar rapszódia, a Viadukt vagy a Redl ezredes. Szerepelt a Linda és a Kisváros című magyar sorozatokban, 2011-ben a Barátok köztben is láthatták a nézők, amiben Böbét, Berényi Attila nagynénjét játszotta.

Fiatalon több vetkőzős jelenetet is bevállalt.
Fiatalon több vetkőzős jelenetet is bevállalt.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Sáfár Anikó 70 fölött is elbűvölő

Az egykori szexszimbólum 71 évesen is csodásan fest, tele van energiával, és optimistán szemléli a világot. Állítja, csodás adottságait nem az izzasztó aerobikóráknak vagy a fitnesznek köszönheti. A kertészkedés tartja őt karban, és persze a jó gének is szerepet játszanak abban, hogy a mai napig kirobbanó formában van.

- Szerencsés géneket örököltem, édesanyám gyönyörű asszony volt, akit tíz éve veszítettem el. Ennek ellenére soha nem tartottam magam tökéletes nőnek. Rengeteg görccsel, komplexussal küszködtem, de erről csak kevesen tudnak - vallotta be a színésznő a Story magazin augusztusi számában.

Sáfár Anikó szépségére nemcsak itthon és Németországban, de a tengerentúlon is felfigyeltek. Amerikába hívták játszani, de ő inkább a hazáját választotta, és itthon maradt.

- 1967-ben Amerikába szerződhettem volna, méghozzá öt évre. Akkor örökre el kellett volna hagynom az országot, de nem volt kedvem disszidálni. Maradtam, és folyamatosan kaptam a szerepeket. Hálás vagyok, hogy még mindig játszhatok - árulta el a színésznő a lapnak.

A Barátok közt Magdi anyusa fiatal kori fotókon

Fodor Zsóka az  RTL Klub 1998 októberében indult sorozatának alapcsapatába tartozott, 2009-ben távozott a Barátok köztből. Azt csak kevesen tudják róla, hogy 1972-től a Magyar Televízió tévébemondója volt, és az sem köztudott, hogy fiatalon szépségversenyt is nyert. Képes összeállításunkban megnézheted a 77 éves színésznő fiatal kori fotóit. Elámulsz, milyen szép volt!

Ezt is szeretjük