Rusvai Miklós imádja 7 hektáros birtokát: a vírusszakértő a birkákat is maga nyírja
Rusvai Miklós gyerekkori álma volt, hogy felnőttként legyen egy olyan tanyája, mint a nagyszüleié.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világjárvány kitörése után, 2020 tavasza óta nemcsak az Operatív Törzs tagjait láthatjuk nap mint nap a képernyőn, hanem Rusvai Miklós virológust is, aki rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. 

Közérthetően és nagy szakmai lelkesedéssel beszél a vírussal kapcsolatos, fontos tudnivalókról, és válaszol az újságírók kérdéseire. 

Rusvai Miklós inárcsi birtoka

A 68 éves vírusszakértő gyerekkora nagy részét egy tanyán töltötte a nagyszüleinél, és mindig is vágyott arra, hogy felnőttként egy hasonló birtokon éljen. A nyolcvanas évek közepén vásárolta meg a Pest megyei Inárcson található tanyát, amihez egy héthektáros birtok is tartozik.

A Mokka vendégeként öltönyben, és inárcsi birtokán munkásnadrágban.
A Mokka vendégeként öltönyben, és inárcsi birtokán munkásnadrágban.
Fotó: TV2/Mokka

Úgy tervezte, nyugdíjas éveiben a vidéki földművesek életét éli, de a pandémia keresztülhúzta a számításait, és mivel nem utasít vissza egy interjút sem, a szereplés gyakran elvonja a tanyasi feladatoktól, ami közül mindent szívesen végez: traktorszerelés, birkaelletés, -körmölés, -nyírás, bozótirtás, kaszálás, bálázás. 

- Mint egyetemi oktatónak a tájékoztatás nekem szívügyem, örültem annak, hogyha kérdeztek, és beszélhettem a vírusról - mondta a TV2 reggeli műsorában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor a Mokka stábja meglátogatta a virológust a fővárostól 35 kilométerre található birtokán, öltöny helyett munkásruhában fogadta a riportert, ugyanis épp birkanyíráskor érkeztek a tévések. Szinte minden hétvégén, életvitelszerűen tartózkodik Inárcson, ahol az istállóban több tucat angol birkát tart. 

rusvai-miklos-birtoka
Fotó: TV2/Mokka

- Egy ekkora birkáról majdnem tíz kiló gyapjú lejön. Sajnos most nincs gyapjúátvétel, még a tavalyi is a nyakunkon van, fönt vár a padláson. Nincs piaca a gyapjúnak, nincs átvétel és szállítás sem. Amikor nyírunk, általában körmölni is szoktunk. (…) A legidősebb birka már 13 éves, ő Berci. Nálunk minden állatnak neve van - árulta el a nézőknek. 

Borbás Marcsi vidéki otthona

Borbás Marcsi évek óta kacérkodott a gondolattal, hogy elköltözik a fővárosból. Végül a koronavírus-járvány billentette el a mérleg nyelvét. Elhatározta, az Őrségben rendezi be új otthonát. Házában a nyugalom és a csend az úr, modern kütyük csak elvétve találhatóak nála. Asztalára kizárólag saját termesztésű növények kerülnek gyönyörű kertjéből. 

Ezt is szeretjük