A Danubius Rádió legismertebb műsorvezetője volt - Az 54 éves Rókusfalvy Pál így él most

Rókusfalvy Pál neve napjainkra összeforrt Etyekkel.

Rókusfalvy Pál 2018
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Rókusfalvy Pál a ’80-as években került rivaldafénybe, amikor a Stúdium Dixieland zenekarral megnyerték az 1983-as Ki mit tud?-ot. Az ifjú harsonás nevét azonban az ország csak valamivel később jegyezte meg, mint a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetőjéét. 

1990-től egészen az ezredfordulóig dolgozott a Danubiusnál, melynek 1997-től ügyvezető igazgatója is volt. Ma már leginkább az Etyeki Borút kapcsán kerül szóba Rókusfalvy Pál, aki szeptember 14-én ünnepli 54. születésnapját.

Rókusfalvy Pál borász és kommunikációs szakember

A Roxer vállalatcsoportot 1991-ben alapították bátyjával és öccsével, melynek fő profilja eredetileg a reklám volt, ám ma már inkább kommunikációs cégként működik. A média világát 2005-ben végleg otthagyta, azóta csak Etyek népszerűsítése kapcsán jelenik meg a sajtóban.

A borászattal unokatestvére révén - aki a Borbarát Magazin főszerkesztője - ismerkedett meg, ő vitte el 1997-ben egy etyeki borkóstolóra. Olyannyira megtetszett neki a borászok szellemisége, hogy hamar vett egy présházat. A hobbiból szerelem lett, és mára már nyolc hektáron gazdálkodik, 2010 óta középvállalkozás szintjén működik. Nagy örömére, nem egyedül, hiszen fiát is sikerült megfertőznie szenvedélyével, a 26 éves Palkó ma már végzett szőlész-borász.

Az Etyeki borvidék sajátosságaihoz alkalmazkodva a sauvignon blanc, a pinot noir és a chardonnay van fókuszban. A vidék az elmúlt 15-20 évben jelentős fejlődésen ment keresztül, köszönhetően többek között a Pincefesztiválnak, a Kezes-Lábosnak és az Etyeki Pikniknek - melyek egyik motorja Rókusfalvy Pál volt.

Négyszeres apuka és fiatal nagypapa

Nemcsak fia, hanem legidősebb lánya, Rókusfalvy Lili is követte a pályán, igaz, ő nem borászként, hanem műsorvezetőként dolgozik jelenleg a Petőfi TV-nél. 2017 áprilisában megörvendeztette első unokájával, Boldival is.

Rókusfalvy Pál és lánya, Rókusfalvy Lili.
Rókusfalvy Pál és lánya, Rókusfalvy Lili.
Fotó: Tatár Csilla 34 vlog

Palkó és Lili mellett második, Kun Ildikóval kötött házasságából született két kisebb gyermeke is: a 11 éves Janka és a hétéves Luca.

- A gyerekeim a múlandó gyermeki őszinteségre tanítottak. Ezért jó, ha valakinek hosszú időn át mindig van pici gyereke, hiszen így folyamatosan előttem van ez a tisztaság, őszinteség - nyilatkozta a Tatár Csilla 34 című vlogban.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- Minél több időt töltenék a gyerekeimmel. Nemcsak a két picivel, akik még otthon vannak, hanem a nagyokkal is - akik gyakran vendégek nálunk. Maximum három órára mennék el napközben: kijönnék traktorozni Etyekre, elszívnám a szivaromat, és utána visszamennék hozzájuk - mondta merengve Rókusfalvy Pál arról, hogyan nézne ki egy tökéletes napja.

81 éves lett Egri János - Legendás tévéseink most így néznek ki

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük