
Bay Évát egy ország imádta – A 66 éves bemondónő elárulta, mit csinál most
Bay Éva imád főzni, ezt most a MasterChef VIP-ban is megmutatja.

Bay Éva az ország egyik kedvenc bemondónője volt. 1976-ban került a Magyar Televízióhoz, ahol 1999-ig olyan népszerű műsorokat vezetett, mint az Ablak, a Híradó és a Falutévé, no meg az Ötös- és a Hatoslottó-sorsolás, amelynek egészen 2011-ig ő volt a háziasszonya, akkor már az RTL Klubon. A 66 éves sztár augusztus 27-én visszatért a képernyőre, hogy megmutassa főzőtudományát: a TV2 MasterChef VIP című műsorában magyar hírességekkel versenyez.
A legendás tévés minden egyes alkalommal csillogó szemekkel, nagy izgalommal és alázattal várja, hogyan értékeli a két profi séf, Nyíri Szása és Mizsei János a feltálalt ételt, pedig erősebb alapokkal rendelkezik, mint legtöbb versenyzőtársa, hisz éveken át lakásétteremmel várta a vendégeket szentendrei házukban.
- Miután nyugdíjba kerültem, még sok energiám volt, úgy gondoltam, valamivel lekötöm magam. De már nem vezetek lakáséttermet, mert belefáradtam, és nem vagyok elég jó marketinges hozzá – mesélte a Feminának.

Amikor felkérték, hogy szerepeljen a TV2 MasterChef VIP című műsorában, nem volt számára ismeretlen a formátum, Gordon Ramsay műsorát nagyon izgalmasnak tartja.
- Csak azt nem tudtam, hogy ez ilyen rettentő fárasztó! Nagyon kemény! Nehéz időre főzni, de leginkább az, hogy a megadott időkeretben mennyire tudod a fantáziádat használni, és mennyire vagy kreatív. Egészen más, mint otthon. Én már legalább 45 éve főzök, nagyon sok recept van a fejemben, de egy ilyen versenyben nem mindig tudsz erre hagyatkozni.
Otthon olyan ételeket készít, amiket a férje szeret, és természetesen Bay Évának is van olyan családi specialitása, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
- Rengeteg levest és főzeléket készítek otthon, abban állítólag nagyon jó vagyok. A családi specialitásom a sült káposztám, aminek a fő fűszere a csombor, vagyis a borsikafű. Ez egy erdélyi recept savanyú káposztából, fűszeres húsból, amit vaslábosban, kemencében szoktam megsütni. Nagyon finom, nagyon fűszeres, nagyon kellemes.

- Édességnek is mindig kell otthon lennie, mert a férjem nagyon édesszájú, úgyhogy gyakran sütök is. Nemrég almás Tarte Tatint készítettem vaníliafagyival, hisz éppen érik az alma, most kell sok almás süteményt készíteni. De már gondolkodom, hogy holnap mit sütök, nehogy üres legyen a desszertes rész a konyhában.
Bay Éva az évszakoknak megfelelő alapanyagokat használja, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket veszi alapul a sütés és főzés során.
- Amikor spárgaszezon van, egy-két hétig állandóan spárgát eszünk, de szerencsére a férjem is imádja, a gyerekek is szeretik. Használom, amíg szezonja van, mert ennél finomabb zöldség szerintem nincsen, és szerencsére nagyon sokféle elkészítései módja van.
Bay Éva a MasterChef VIP első hetében nagyon jól teljesített, továbbjutott a 12 fős középdöntőbe, így a nézők hamarosan újra láthatják a TV2 főzős vetélkedőjében.
-
Cirkónia kristályos angyalszárny medál ezüst nyaklánccal14 990 Ft
-
Bolygó ezüst nyaklánc gyöngyházzal és cirkóniával9 900 Ft
-
Rock and Roll szív alakú fülbevaló8 490 Ft
-
Oroszlán ezüst horoszkópos nyaklánc6 990 Ft
-
Fehéren ragyogó Swarovski® kristályos ékszerszett11 090 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy nyaklánc féldrágakövekkel14 990 Ft
-
Ezüst nyaklánc világoskék cirkóniával díszített ovális medállal7 650 Ft
-
Ezüst nyaklánc K betűs medállal7 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló fehér és kék cirkóniával díszítve13 900 Ft
-
Rózsaszín csillogó Swarovski® kristályos szett9 190 Ft
-
Rák ezüst horoszkópos nyaklánc6 990 Ft
-
Cirkóniával díszített ezüst karika fülbevaló5 550 Ft
-
Fehér cirkónia kövekkel díszített kapcsos ezüst fülbevaló6 350 Ft
-
Türkiz cirkóniával díszített ovális ezüst ékszerszett15 900 Ft
-
Fehér Swarovski® kristályos pillangó alakú nyaklánc9 390 Ft
OLVASD EL EZT IS!