„Tiltanám minden szülőnek, hogy mutogassa a gyerekét” - Rákóczi Ferivel és párjával Soós Andrea beszélgetett

Rákóczi Feri és párja a Femina podcastjában arról is meséltek, miért nem szerepelnek gyerekeikkel a nagy nyilvánosság előtt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rákóczi Feri hazánk egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezetője. Karrierjét Békéscsabán kezdte, később olyan országos rádióadóknál dolgozott, mint a Danubius és a Class FM. Jelenleg a Rádió 1 munkatársa, Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival vezeti a Balázsék című reggeli műsort. A tévéképernyőn is feltűnt, így nemcsak a hangját, hanem az arcát is sokan ismerik. Olyan műsorok köthetőek a nevéhez, mint az Ezek megőrültek, A 40 milliós játszma, illetve a Sztárban sztár + 1 kicsi, utóbbiban ő volt az egyik zsűritag. 

2007 óta alkot egy párt Vajda Judithtal. Nem vártak sokat a családalapítással, 2008-ban született meg lányuk, Panna, 2010-ben pedig fiuk, Soma. Rákóczi Feri közszereplőként maximálisan odafigyel rá, hogy ne mutassa meg a gyerekeit a nagy nyilvánosságnak. Nemcsak az újságok címlapjain nem pózolnak együtt, hanem a közösségi oldalán sincsenek olyan képek, amelyeken jól kivehetőek lennének a lánya vagy a fia arcvonásai. A sztárpár ezzel kapcsolatban is kifejtette véleményét Soós Andreának a Femina podcastjában, amit itt tudsz végighallgatni.

Rákóczi Feri ezért nem mutatja meg gyermekeit

A magyar és a külföldi hírességek között akadnak bőven, akik szívesen mutatkoznak együtt nyilvánosan a csemetéikkel, legyen szó egy-egy vörös szőnyeges megjelenésről vagy címlapfotózásról, emellett a közösségi médiában is posztolnak róluk. Az elmúlt években viszont egyre több ismert ember döntött úgy, inkább nem szerepeltetik gyerekeiket sehol sem - Rákóczi Feriék is az utóbbi tábort erősítik.

IMG 9816
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

A rádiós leszögezte, amikor még Panna és Soma kicsik voltak, egy-két alkalommal megmutatták őket, de arra ügyeltek, hogy ne ők folyjanak a csapból. Ma viszont a kiskamaszok már egyáltalán nem szerepelnek velük sehol sem. Rákóczi Feri közösségi oldalán maximum olyan képek láthatóak róluk, amelyeken hátulról fotózták le őket, vagy nem sok minden vehető ki az arcukból.

- Nem tartom okos dolognak: egyrészt megtalálják mások, másrészt ő maga egy rettenetesen rossz értékrendet kap ezáltal, hogy te attól vagy különb, mert szerepelsz sok százezer ember előtt az Instagramon, a Facebookon vagy az újságban.

Én kifejezetten tiltanám ezt minden egyes szülőnek!

- mondta el véleményét a műsorvezető, akinek párja, Vajda Judith is határozott véleményt alkot erről a témakörről.

IMG 9840
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Én ennek ott látom a legnagyobb veszélyét, hogy a gyerektől a saját identitását és szabadságát veszi el a szülő, amikor annyira előtérbe tolja őt. Teszem azt, orrba-szájba szerepeltetnénk valahol a mi Sománkat, aki most 12 éves, és egyszer csak 16 évesen térdre csúszva, részegen a Király utcában valaki lefotózza. Neki abból felállni, kijönni és egyáltalán kiállni saját magáért sokkal nehezebb lenne, mint akiről azt sem tudni, hogy kicsoda.

A kamaszkor pont az az időszak, amikor az ember keresi önmagát, nem valakinek a gyereke akar lenni, hanem egy önálló identitás, viszont ha folyton szerepel a médiában csak azért, mert az apja vagy az anyja híres, ezzel akadályozhatják a személyiségfejlődésében. A pár szerint egy ismert ember gyerekénél kétféle forgatókönyv fordulhat elő: vagy mindig mindenhol hússzor annyit kell teljesítenie, mint másoknak, vagy jogtalan előnyökhöz jut.

IMG 9834
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Rákóczi Feri felhozta Szász Marci példáját is, aki bár nem ismert ember fiaként lett népszerű hazánkban, azonban csodagyerekként kiáltották ki magas intelligenciája miatt. A média fölkapta a sztoriját, és egy időben sokat foglalkoztak vele, emiatt azonban sok bántást kapott, ami megnehezítette az életét. Visszahúzódóbbá vált, mára teljesen eltűnt a nyilvánosságból.

- Nem kell ez! Főleg ebben a korban, amikor azt se tudod, hogy merre van a világ, de téged kiragadnak, fölemelnek, holnap viszont lehet, hogy egy hülye kommentelő megtipor. Hiányzik ez valakinek? 

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Ezt is szeretjük