„Korda Gyuri mindenképpen engem akart, ami sok nőnek fájt” - Balázs Klárival Soós Andrea beszélgetett

A Femina podcastjában Balázs Klári a Korda Györggyel való szerelmük kialakulásukról is mesélt Soós Andreának.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Balázs Klári, aki már több mint negyven éve van a zenei pályán, nagyobb ismertségre akkor tett szert, amikor Korda Györggyel kezdett duettezni. Első közös daluk a Nem hozol több rózsát, amit 1981-ben adtak ki, a legnagyobb slágerük a Mamma Maria. A legendás zenész 1986-tól kezdve csak az énekesnővel közösen jelentetett meg lemezeket. A házaspár napjainkban is hazánk egyik legnépszerűbb duója, mindig nagy szeretettel hívják őket fesztiválokra és rendezvényekre.

Kettejük neve mára teljesen egybeforrt, példaértékű a kapcsolatuk, a mai napig óriási szeretettel beszélnek egymásról. Ennek ellenére a közös történetük nem úgy kezdődött, hogy első látásra kialakult volna a szerelem. Az élet többször összesodorta őket egymással, mielőtt ráeszméltek arra, őket egymásnak szánta a sors. Balázs Klári a Femina podcastjában Soós Andreának arról is mesélt, hogyan váltak végül egy párrá Korda Györggyel. A teljes beszélgetést itt hallgathatod végig.

Balázs Klári és Korda György legendás szerelme

Amikor 1978-ban Balázs Klári még a Skála együttes tagja volt, egy fellépés után felkeltette Korda György figyelmét. Hogy közelebb kerüljön az énekesnőhöz, a Fészek Művészklubba leszervezett egy vacsorát több zenésztársának, és ragaszkodott ahhoz, hogy kiszemeltje mindenképp ott legyen. Ez így is történt.

IMG 9713
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Gyuri persze úgy ült le, hogy szemben legyen velem. Nagyon jól nézett ki, le volt sülve, sportos volt, mindig olyan szép volt a válla és a karja - most is az. Beszélgettünk sok mindenről, hétköznapi dolgokról, és egyszer csak jött egy ilyen filmszakadás. Nem hallottam, hogy mit mondott, csak úgy a válla fölött elnéztem, és az volt az érzésem, hogy ezt az embert én ismerem, és még lesz hozzá közöm.

Akkor még nem tudta, pontosan miért alakult ki benne ez a különös érzés. 1979-ben találkoztak legközelebb egy rádiós felvételen, ahol a többi társával végighallgatták Korda koncertjét. Ezt követően az énekes egyik ismerősével meghívatta Balázs Klárit magához egy házibulira, de az énekesnő visszautasította. A '70-es évek szívtiprója persze nem adta fel.

Utólag elmesélte, hogy valahogy én mindig ott maradtam a fejében!

Valamiért én ezt egy karmikus dolognak érzem. Mindenképpen engem akart, ami sok nőnek fájt, persze - vallotta be az énekesnő. 

Korda György ezután közel egy évig Amerikában dolgozott, 1980-ban jött haza a nyárra. Erre az időszakra szervezték a turnéját, amihez szüksége volt három énekesnőre, hogy a háttérben vokálozzanak a koncerteken. Természetesen Balázs Klári volt az egyik kiválasztott, Korda ráadásul egy különleges szerepet szánt neki, mert nemcsak a háttérben kellett szerepelnie, hanem két duettre is felkérték. Balázs Klári először visszautasította az ajánlatot, mert akkoriban a Lady Ann előadója nagy nőcsábász hírében állt, és tartott kicsit tőle.

Hát, mondom, mi? Korda? Nem megyek!

IMG 9678
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Végül a szervező azt tanácsolta neki, aludjon rá egyet, és jelentkezzen, de Balázs Klári nem hívta vissza. Két héttel később újra megkereste a hölgy. Balázs Klári érdeklődött, hogy a három hónapos turné alatt hol fognak aludni. Azt a választ kapta, míg a zenészeket Siófokon szállásolják el, addig Korda Balatonszéplakon lakik majd. Ezután úgy gondolta, beadja a derekát.

1980. május végén kezdődtek meg a próbák, és Korda György egyfolytában körülötte sürgött-forgott. Mindig kedves és mosolygós volt, egy igazi úriember. Amikor elkezdődött a turné, az énekes úgy intézte, hogy egy kocsiban utazzanak, hogy több idejük legyen a megismerkedésre. Eleinte csak az anyósülésre ült, majd pár héttel később már hátul, Balázs Klári mellett foglalt helyet.

- Nagyon jókat beszélgettünk, marha jókat nevettünk, és elgondolkoztam rajta, milyen jó humora van. (...) Nagyon jól éreztük magunkat egymás társaságában, mindig meghívott vacsorázni, imádta, hogy jó étvágyam van. Hipp-hopp, szaladtak is föl rám a kilók! Így közelítettünk egymáshoz - emlékezett vissza.

balázs klári és soós andi
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Az énekesnő 1980 augusztusában érezte azt, hogy egy erős kapocs alakult ki köztük.

Már rossz volt, hogy esténként elválunk, hiányérzetem kezdett lenni, de még mindig nem volt köztünk semmi testiség!

Augusztus 6-án, a születésnapján Korda meglepte egy gyönyörű gyűrűvel. Balázs Klári megkérdezte tőle, miért vett neki ilyen drága ajándékot, hiszen ők csak kollégák, mire a férfi bevallotta neki, szereti őt. Másnap Szombathelyen léptek fel, előtte beültek egy helyre enni. Ott csattant el közöttük az első csók.

- Egyszer csak átfogta a vállam, és azt mondta: "Én szeretlek, és te?" Hát mondtam: "Én is!" Ekkor volt az első csókunk. Nagyon szép pillanat volt, egy ájulás. Attól a perctől kezdve nem tudtunk elválni egymástól.

A mai napig szerelmesek egymásba, Korda György számára az ő Klárikája az igazi nő. Nem voltak komoly mélypontjaik, nem éltek meg válsághelyzetet. Jótanácsként Balázs Klári azt mondta, egy nőnek sosem azon kell dolgoznia, hogy megváltoztassa a férfit, szerinte ez egy lehetetlen feladat, és ezzel csak elüldözi a párját.

- Én Gyurit soha nem akartam megváltoztatni, ha ő le akar ülni játszani, tegye (a házaspárnak a pókerezés az egyik legnagyobb szenvedélye - a szerk.). Tudom, hogy hol van, ha el akar mellőlem menni, úgyis megteszi, ha én hisztizek, akkor is. De ő nem akart elmenni, és nem is ment el soha! Nem lehet egy férfit berakni egy dobozba, és megmondani neki, hogy "Most ilyen legyél, most így viselkedj!" Ezt nem lehet, hadd maradjon a maga természetes énjében.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük