Rába Tímea 2018-ban költözött Tenerifére családjával: ezért jöttek haza

Rába Tímea elárulta, miért költöztek haza, és hogyan érzik magukat itthon.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rába Tímeát az 1991-es Miss Hungary szépségverseny második helyezettjeként ismerte meg az ország. Modellként és színésznőként is kipróbálta magát, de a háromgyerekes édesanya számára mindig is a családja állt az első helyen.

Amikor legkisebb gyermeke, a 2008-ban született Noel a kruppbetegsége miatt rengetegszer befulladt, valamint kialakult nála egy allergia is, az orvos szteroidos gyógyszereket írt fel neki. Ekkor döntöttek úgy, hogy a Kanári-szigetekre költöznek, ahol a tengeri sós levegő jó hatással van a kruppra. 

Rába Tímea és családja ezért költözött haza Teneriféről

2018 őszén utaztak ki, és azt tervezték, addig maradnak, amíg a fiú egészségi állapota miatt szükséges. Noel két év alatt gyógyszert csak akkor kapott, amikor hazalátogattak Magyarországra. Nővérével, Ninával Tenerifén jártak iskolába, Rába Tímea pedig egy kis szépségszalont nyitott. 

Rába Tímea az RTL Klub Reggeli című műsorának 2020. július 17-i adásában.
Rába Tímea az RTL Klub Reggeli című műsorának 2020. július 17-i adásában.
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Terveiket a világjárvány írta felül. 2020 nyarán hazalátogattak, és úgy döntöttek, bár nagyon jól érezték magukat Tenerifén, nem költöznek vissza az Atlanti-óceán gyönyörű szigetére.

- Jó döntést hoztunk a kiköltözéssel. Jól éreztük magunkat kint, az egy teljesen más világ. Vidámak, barátságosak az emberek, nem rosszindulatúak, és szívesen segítenek egymásnak, illetve másoknak. A gyerekek sokat tanultak, megismertek egy más világot, ami nem annyira felszínes, mint a miénk, és az emberi értékek sokkal fontosabbak. Megszerették a spanyol nyelvet és a kultúrát, az ételekről nem is beszélve - mesélte az nlc-nek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Nina azonban szeretett volna részt venni a szalagavatóján, és felsőfokú tanulmányait magyarországi egyetemen képzeli el. Emellett a karantén a szigeten sokkal szigorúbb volt, sem sportolni, sem iskolába járni, sem a tengerpartra menni nem lehetett. A második hullámot nem akarták Tenerifén átvészelni. 

raba-timea-fia
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Csak orvoshoz, gyógyszertárba és boltba lehetett kimozdulni, de oda is csak egyedül. Ezt a bezártságot nehezen viseltük.

A bizonytalan helyzetben a hazaköltözés tűnt a legjobb megoldásnak, így búcsút intettek Tenerifének és az eredeti tervnek. Egyelőre jól érzik magukat itthon: Noelnek nem kell szednie szteroidot, csak allergiagyógyszert, és az orvos szerint kinövi majd a kruppot, Ninának pedig beindult a modellkarrierje. 

raba-timea-lanya-fia
Fotó: Facebook/Reggeli

- Több cégnek dolgozott mostanában. Sok csalódás is érte, ami az emberek becsületességét, és tisztességét illeti. Most tanulja a nagybetűs Életet. Nem féltem, mert nem csak szép, de egy nagyon okos, intelligens lány, akit tárt kapukkal várnak a lehetőségek.

Gombos Edináék floridai otthona

Gombos Edina és kubai származású férje, Alberto 2015 júliusában úgy döntöttek, hogy feladják magyarországi életüket, és az Amerikai Egyesült Államokba költöznek. 2020 novemberében megkapták az amerikai állampolgárságot, beköltöztek új otthonukba. A ház a körülbelül 50 ezer főt számláló, floridai Coconut Creekben található egy elit lakóparkban, ahol negyven másik családdal élnek.

Gombos Edináék tóparti házba költöztek Floridában: ebben az elit lakóparkban élnek

Gombos Edina és családja Miamitól 60 kilométerre, egy gyönyörű lakóparkba költözött.

Elolvasom
Ezt is szeretjük