Gombos Edináék tóparti házba költöztek Floridában: ebben az elit lakóparkban élnek
Gombos Edina és családja Miamitól 60 kilométerre, egy gyönyörű lakóparkba költözött.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gombos Edina és kubai származású férje, Alberto 2015 júliusában úgy döntöttek, hogy feladják magyarországi életüket, és az Amerikai Egyesült Államokba költöznek. 

Florida államban rendezkedtek be az új életre, ugyanis Alberto szülei Miamiban élnek, emellett floridai letelepedésüket egy különleges amerikai törvény tette lehetővé, amely szerint a Fidel Castro diktatúrája alatt született kubaiakat mindenben támogatják Amerikában. Ennek köszönhetően a belépéskor két évre szóló letelepedési engedélyt kaptak. 

Gombos Edináék floridai otthona

2020 novemberében megkapták az amerikai állampolgárságot, négy hónappal később, 2021. március 5-én pedig Gombos Edina azt adta hírül a közösségi oldalukon, hogy kézhez kapták az amerikai útlevelüket. 

gombos-edina
Fotó: YouTube/ ITT VAN AMERIKA! Élet az USA-ban

A Sláger Rádió és a TV2 egykori műsorvezetője és férje három bőrönddel, az akkor négy hónapos kisfiukkal, Matteóval és a hatéves, iskolakezdés előtt álló kislányukkal, Mirandával költözött a tengerentúlra. Nehéz volt az újrakezdés, de azt nyilatkozta, egyetlen pillanatra sem bánták meg, hogy Amerikában telepedtek le.

Az állampolgárság megszerzése után a közelmúltban céget is alapítottak, illetve beköltöztek új otthonukba, tavaly december közepén már a házban ünnepelték az előrehozott karácsonyt, ugyanis Alberto szülei az ünnepekre Kubába utaztak. Akkor még nem volt minden készen, a YouTube-csatornájukra készült videóban láthattuk például, hogy a fürdőszobán még dolgoztak.  

gombos-edina-furdo
Fotó: YouTube/ ITT VAN AMERIKA! Élet az USA-ban

Az új otthonuk a körülbelül 50 ezer főt számláló, floridai Coconut Creekben található, ami nevét a környékbeli kókuszpálmákról kapta, és a Butterfly World, vagyis Pillangóvilág nevet viselő növénykert miatt a világ pillangófővárosának is nevezik. Alberto szüleitől sincsenek messze, körülbelül 60 kilométerre laknak Miamiban, ami amerikai mértékkel nem nagy távolság. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Olyan helyet kerestünk, amely biztonságos, ideális a természetimádó családoknak, mint mi vagyunk, és jók az iskolái. Persze az is ide vonzott bennünket, hogy két nagyváros, Fort Lauderdale és Miami is karnyújtásnyira van, nemzetközi repülőterekkel. Miami a turistáknak vonzó, de kisgyerekes családoknak nem ideális - mesélte Gombos Edina a Blikknek, amely azt írta, a település Amerika leginkább élhető kisvárosainak ötvenes listáján is szerepel.

gombos-edina-lakopark2
Fotó: YouTube/ ITT VAN AMERIKA! Élet az USA-ban

A napilapnak megerősítette az ingatlanvásárlás tényét is. A Blikk értesülései szerint egy százmillió forintot érő, tóparti házat vettek.

Gombos Edina 2019 októberében indította el a YouTube-csatornájukat Itt van Amerika! néven. Ennek egyik 2021 januárjában készült epizódjában mutatta meg azt a sorompóval elzárt, elit lakóparkot, ahol negyven másik családdal ők is élnek.

gombos-edina-lakopark
Fotó: YouTube/ ITT VAN AMERIKA! Élet az USA-ban

A videóban egy szomszédos, húsz házat számláló lakóparkot is megmutatott, amit annyira szeretnek az ott élők, hogy nem találni eladó ingatlant. Legutóbb 2019-ben 440 ezer dollárért (kb. 130 millió forint) kelt el egy négy hálószobás ház, most pedig már bőven 500 ezer dollár felett vannak az itt található ingatlanok.

Oszvald Marika medencés nyaralója

Oszvald Marika a tavasz és az ősz egy részét, valamint az egész nyarat évek óta gödöllői nyaralójában tölti, ahol színművész kollégáit is gyakran vendégül látta egy-egy medencés partin - a telken ugyanis egy méretes medence is épült. Egy zöld oázis közepén áll a kétemeletes ház: virágok, dísz- és gyümölcsfák, örökzöldek és veteményes is található a kertben. 

Ezt is szeretjük