Náray Tamás két éve Spanyolországba költözött - Ebből él ma az egykori divattervező

Náray Tamás a divat világát maga mögött hagyva íróként és festőként dolgozik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Náray Tamás két éve döntött úgy, hogy minden magyarországi ingóságát és ingatlanát eladja. Spanyolországba, Barcelonába költözött, hogy ott galériát nyisson. Divattervezőként sem dolgozik, inkább fest és ír. 

Első kötete, Az utolsó reggel Párizsban 2014-ben jelent meg, amit a Zarah, a Zarah álma és a Zarah öröksége követett. Könyveiből mára már több mint 60 ezer példány fogyott el, az egyiket most fordítják spanyolra.   

Náray Tamás spanyolországi élete

A képei jól fogynak, Krizsó Szilviával Köztünk szólva címmel podcastokat készít, és szeptemberben jelenik meg az új könyve Volt egyszer egy varrodám címmel. 

naray-tamas-krizso-szilvia
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Az emlékeimről szól, amik értek az elmúlt húsz év alatt. Csak viccből mondtam, nem biztos, hogy beengednek az országba, ha megjelenik. Nyilván lesz, aki megsértődik, mindig van ilyen. Szilvivel nemrég beszélgettünk is arról, hogy az emberek az igazságon vagy az igazságtalanságon sértődnek, bántódnak-e meg jobban - mesélte a Reggeliben

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Az RTL Klub reggeli műsorába spanyolországi otthonából jelentkezett be, ahonnan csodás a kilátás. 

- Ez a dolgozószobámnak a terasza, ahol napközben nem lehet kint lenni, mert olyan erőteljes a napsütés, hogy azt semmi nem bírja ki. Szoktam itt írni reggel és este, festeni nem, mert ahhoz egyenletes fény kell, azt lent, a műteremben szoktam. 

naray-tamas2
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Arról is beszélt az élő adásban, hogy a festményeit egyre jobban ismerik Spanyolországban. 

Kellett ennek is egy idő, de nagyon érdekes, mert itt viszonylag könnyű bekerülni a forgatagba, mert a város a Barcelona International Art Fair révén rajta van a képzőművészeti térképen, itt sokan figyelnek. A galériánk egy turistaközpontban van, nagyon sok ember jár oda, és vannak spanyolországi gyűjtőink, rendszeresen visszajáró emberek. Terjednek a képeim.  

Südi Iringó a tánc mellett céget is vezet

Südi Iringót hamar megkedvelték a nézők az RTL Klub 2006 tavaszán indult, Szombat Esti Láz című szórakoztató műsorában. Mind az öt évadban láthattuk Hajas László, Somló Tamás, Stohl András, Istenes Bence és végül Heilig Gábor profi táncpartnereként. Évek óta nincs rivaldafényben, de a táncot a mai napig imádja, saját iskoláiban oktatja is, nyaranta pedig tánctáborokat is tart. A tánc mellett két céget is vezet párjával. 

Meglepődsz, Südi Iringó mivel foglakozik - A Szombat Esti Láz sztárja a tánc mellett gyárat vezet

Südi Iringó fontosnak tartotta, hogy a tánc mellett mással is foglalkozzon.

Elolvasom
Ezt is szeretjük