Fotó: 58 éven át szerették egymást! Puskás Öcsit csak a halál választotta el feleségétől
Puskás Ferenc ma lenne 88 éves.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc, vagy ahogy sokan ismerik, Öcsi bácsi ma, április 1-jén ünnepelné 88. születésnapját.

Sajnos azonban a gólkirály 2006-ban, 79 évesen elhunyt. Felesége, Hunyadvári Erzsébet, becenevén Csöre, aki idén lesz 83 éves, mindvégig kitartott mellette, 56 évig éltek boldog házasságban.

Lemondott unokáiról, hogy Puskás mellett lehessen

Erzsébet és Puskás Öcsi 1950-ben házasodtak össze, az asszony éppen elmúlt 18 éves. Mindketten a Honvéd sportolói voltak, Puskás felesége kézilabdázott.

- Volt egy pici öltözőépület, ott öltözködtünk, mosakodtunk lavórokban. A fiúk kint várakoztak, és én kiszóltam, hogy nincs-e valakinek fésűje. Öcsi ugrott elsőként. Mindig volt nála fésű, hogy örökké jól fésült legyen - emlékezett vissza az özvegy Szöllősi György Puskás című könyvében első találkozásukra.

Erzsébet azt is megosztotta az olvasókkal, hogy Puskás éles eszű és humoros fiatal férfi volt.

Az '56-os forradalom leverése után a nő a labdarúgó után ment külföldre négyéves kislányukkal, Anikóval. Csak 1991-ben költöztek haza Magyarországra, ahová Puskás lánya már nem tért vissza, ő Spanyolországban alapított családot, két lánya született.

Puskás Ferenc 39 évesen vonult vissza játékosi pályafutásától, ezután edzőként tevékenykedett. 1992-től ő volt az MLSZ elnöke.

2000-ben a sztárfocistánál Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, és egyéb komoly betegségekkel is küzdött. 2006-ban bekövetkezett haláláig szinte mindvégig kórházban volt, ahol felesége egyetlen percre se hagyta magára. 56 évig voltak házasok.

Erzsébet elmondta, még unokáit sem látogatta meg ebben az időben, minél többet szeretett volna férjével lenni. Visszaemlékezései szerint Öcsi bácsi a kórházban is állandóan a focival volt elfoglalva, minden meccset megnézett a tévében.

A sztárcsatár születésnapja körül mindig volt egy kis titokzatosság, papírjai szerint ugyanis április 1-jén született, de koccintani csak 2-án volt hajlandó. Ennek oka, hogy félt, kigúnyolnák a bolondok napja miatt.

Képek: Madridista.hu

Ezt is szeretjük