Édesapja hentesnek szánta - Az ország egyik legnépszerűbb színésze lett

Peller Károly egy hentesdinasztiából származik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Peller Károly az Operettszínház egyik legkedveltebb színésze, számtalan operett- és musicalszerepben volt látható, de sokaknak ismerős lehet A Nagy Duett 2017-es évadából is, melyben Stohl Lucával szerepelt. Érdekes, hogy a sikereket halmozó sztárt eleinte a szülei teljesen más pályára terelték, édesapja legnagyobb álma az volt, hogy hentesként dolgozzon - erről a FEM3 Caféban mesélt.

A szülei féltették a színészettől

A 39 éves színész hentesdinasztiába született, nem is volt kérdés, hogy szigorú édesapja is azt szerette volna, ha továbbvinné a családi hagyományt, de végül nem így lett.

- Az elég hamar kiderült, hogy a húsfeldolgozás nem az én műfajom, mert nem bírom a vért. Apu aztán nem is nagyon erőltette ezt, inkább az volt, hogy féltett a színháztól. Félt attól, hogy nem leszek sikeres, és boldogtalan ember leszek. (...) Teljesen idegen volt neki ez a terep, hiszen nálunk senki sem művész a családban - vallotta be a reggeli műsorban.

peller károly
Fotó: FEM3 Café

Amikor eljött a pályaválasztás ideje, szülei nagyon szerették volna, ha szakmát szerezne, ezért a Gundel Károly Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában folytatta a tanulmányait. Érdekelte a cukrászat, ugyanis nagyon édesszájú. Miután leérettségizett, a Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában tanult, itt tanította őt Medgyesi Mária színművésznő, akinek verselemzései hatására végleg beleszeretett a színészet világába. Sokkal nyitottabb lett az irodalomra és a színházra is.

Végül 1998-ban befejezte tanulmányait, az Operettszínház leszerződtette, de vendégszerepelt Győrben is. Az első sikerek hatására édesapjának is megenyhült a szíve, mára pedig ő lett a legnagyobb rajongója. Rendszeresen jár az előadásaira nejével, egyik nagy kedvencük a Mágnás Miska című darab.

Ezt is szeretjük