Ő volt Pécsi Ildikó nagy szerelme: ezért nem mehetett hozzá feleségül

Pécsi Ildikó nagy szerelme egy cseh zeneszerző, William Bukovi volt.

pecsi-ildiko-cover2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos fél évszázadon keresztüléltek harmonikus házasságban, csak a halál választotta el őket egymástól.   

Az utóbbi 2020. július 12-én hunyt el, felesége néhány hónappal később, 2020. december 5-én. 1969-ben házasodtak össze, azt még a válogatott labdarúgó sem tudta, hogy a színésznő korábban volt már házas, ezért nem mehetett hozzá nagy szerelméhez, egy cseh zeneszerzőhöz. 

Pécsi Ildikó nagy szerelme

Pécsi Ildikó hanganyagokat, előre megírt szövegeket hagyott hátra az életéről, ugyanis abból könyvet szeretett volna írni. A kötet befejezése már fogadott fiára, L. Péterfi Csabára maradt. A szerkesztés során nem értette, Pécsi Ildikó miért nem ment férjhez nagy szerelméhez, William Bukovihoz. 

Pécsi Ildikó színésznő 1963-ban.
Pécsi Ildikó színésznő 1963-ban.
Fotó: Fortepan/Hunyady József

- Meglepő választ kaptam a kérdésemre: azért, mert akkor már volt egy férje. Soha nem mesélt erről, de rábukkantam a levelezésre, amiben Ildikó megírta a szüleinek, hogy feleség lett. Ez is nagyon rá vallott, hogy levélben tájékoztatta az édesanyját és az édesapját. Először azt hittem, rosszul vannak dátumozva a levelek. Aztán rájöttem, hogy nem: Ildikónak volt egy házassága még Szűcs Lajos előtt – mesélte a Best magazinnak

A cikk az ajánló után folytatódik

Erről fia, Szűcs Csaba sem tudott, és L. Péterfi Csaba szerint Szűcs Lajos sem. Pécsi Ildikó az első férjét még a szüleinek sem mutatta be. A Színművészeti Főiskolán ismerkedett meg egy fiatal rendezővel, akihez 1960. június 9-én férjhez ment. A fiatalember sokáig bosszúból nem akart elválni azért, mert a színésznő megcsalta. 

A színésznő egy 1968-ban készült felvételen.
A színésznő egy 1968-ban készült felvételen.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

- Érdekes belegondolni, hogy ha nincs ez a házasság, talán minden másképp alakul, talán hozzámegy Bukovihoz. Szűcs Lajos jókor volt jó helyen. Éppen akkor adódott a lehetőség, hogy elvegye Ildikót, amikor már jogi akadálya sem volt. Valószínűleg erről a házasságról Lajos bácsi sem tudott – véli L. Péterfi Csaba.

Pécsi Ildikó és William Bukovi egy filmfesztiválon találkoztak, szerelem volt első látásra. A színésznő a cseh zeneszerzőért még az országot is elhagyta volna, feladta volna a karrierjét is, a férfi azonban fiatalon megbetegedett és meghalt.

pecsi-ildiko2
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Másik nagy szerelme Fodor Antal balettigazgató, koreográfus volt, aki szintén el akarta őt venni feleségül. Másfél évet éltek együtt Pécsett, de a férfi végül nem várta meg a színésznőt. Volt egy festőművész szerelme is, de politikai okok miatt nem mehetett hozzá – ezt az Úgy, ahogy volt című kötet szerzője már a Kiskegyednek mesélte. 

Nézd meg Pécsi Ildikót fiatalon!

Igazi szexszimbólummá vált, a férfiak is rajongtak érte. Előfordult, hogy dögös fotózásokon is modellt állt, például egyszer egy nagyon szexi fehérneműben mutatta meg a bájait, de Az aranyember forgatásán is lefotózták őt bikiniben.

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük