Pécsi Ildikó első férjét haláláig titkolta: családja és Szűcs Lajos előtt is elhallgatta
Pécsi Ildikó emlékirataiból derült ki, hogy Szűcs Lajos előtt már férjnél volt egyszer.

pecsi-ildiko-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pécsi Ildikó 1969-ben házasodott össze Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgóval, akivel bő ötven évig éltek harmonikus házasságban. Egy fiuk született, Szűcs Csaba. 

A focista 2020. július 12-én, 76 évesen hunyt el, felesége néhány hónappal később, 2020. december 5-én, nyolcvanévesen távozott az élők sorából.

Pécsi Ildikó első férje

Az csak halála után derült ki, hogy Szűcs Lajos előtt már volt egy férje. Pécsi Ildikó maga látott hozzá az Úgy, ahogy volt című kötet megírásához: hanganyagokat, előre megírt szövegeket hagyott hátra, az idén ősszel megjelent könyvet végül fogadott fia, L. Péterfi Csaba állította össze. A Best magazinnak azt mondta, sokkoló volt a felfedezés, amikor rájött, a színésznő elhallgatta első házasságát. 

Pécsi Ildikó színésznő 1969-ben.
Pécsi Ildikó színésznő 1969-ben.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

- Ildikó történeteiben volt, amit nem értettem: miért nem ment hozzá a nagy szerelméhez, William Bukovihoz? Meglepő választ kaptam a kérdésemre: azért, mert akkor már volt egy férje.

Soha nem mesélt erről, de rábukkantam a levelezésre, amiben Ildikó megírta a szüleinek, hogy feleség lett.

- Ez is nagyon rá vallott, hogy levélben tájékoztatta az édesanyját és az édesapját. Először azt hittem, rosszul vannak dátumozva a levelek. Aztán rájöttem, hogy nem: Ildikónak volt egy házassága még Szűcs Lajos előtt. Mit ne mondjak, sokkoló volt a felfedezés. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Valószínűleg erről a házasságról Lajos bácsi sem tudott. Ildikó a fiának, Csabának sem mesélt róla. Amikor rábukkantam erre az információra, felhívtam, és azt mondtam neki: „Ülj le, most el kell mesélnem valamit!” Elképedve hallgatta. 

Pécsi Ildikó pályatársai közül azonban néhányan tudtak erről a házasságról. Léner Péter rendező volt a rendező esküvői tanúja, míg a színésznőé a szobatársa, Demjén Gyöngyvér. Egy fiatal rendezőhöz ment hozzá, aki egy évvel volt idősebb nála. Szilágyi Sándornak hívták, de mindenki csak Nicknek becézte.

A felvételijekor ő nyugtatta Pécsi Ildikót, aki másodévben egy buliban futott össze ismét a jóképű fiatalemberrel. Egész éjjel együtt táncoltak, majd Nick felkérte, szerepeljen a vizsgarendezésében. A próbák során összemelegedtek, de a kapcsolatuk nem volt harmonikus. 

pecsi-ildiko
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

„Arra nem emlékszem, hogy én szerettem-e bele valakibe, vagy ő, de ez mellékes. Ha neki volt valakije, én voltam féltékeny, ha nekem volt valakim, akkor ő. Ilyenkor persze mindent elkövettünk, hogy újra egymásra találjunk. Ez így ment majdnem másfél évig. Harmadéves voltam, ő pedig végzős. Ekkor tudtam meg, eljegyzett valakit, és erre a hírre azonnal újra beleszerettem. 

Az eljegyzést végül felbontották, és ha furcsa körülmények között is, de végül összeköltöztünk. Jól példázza azt, mennyire nem gondoltam komolyan a kapcsolatot, hogy még a szüleimnek sem mutattam be. Ugyanakkor azért valamennyire komolyan gondolhattam, mert 1960. június 9-én, 11 óra 50 perckor férjhez mentem Szilágyi Sándor rendező úrhoz” - áll a könyvben.

Pécsi Ildikó fiatalon

Igazi szexszimbólummá vált, a férfiak is rajongtak érte. Előfordult, hogy dögös fotózásokon is modellt állt, például egyszer egy nagyon szexi fehérneműben mutatta meg a bájait, de Az aranyember forgatásán is lefotózták őt bikiniben.

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük