Pataky Attila 42 éves fia kiköpött az apja - Nagyon hasonlítanak egymásra
Pataky Gergő apja nyomdokain haladva szintén zenész lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pataky Attila már elmúlt 67 éves, de ma is fiatalokat megszégyenítő lendülettel koncertezik. Neve összeforrt az Eddáéval, melyben a zenekar 45 évvel ezelőtti megalakulása óta énekel.

Két fia van, a 42 éves Pataky Gergő és a 16 éves Pataky Attila Csaba. Idősebb fiával, aki apja nyomdokaiba lépve ugyancsak zenészként dolgozik - a Pataky Művek frontembere -, mind külsőre, mind pedig mentalitásukban nagyon hasonlítanak egymásra.

Pataky Attila és fia, Gergő

Pataky Attila és Gergő együtt jelentek meg a FEM3 Café műsorában, ahol arról meséltek, hogy a gondolatnak teremtő ereje van, és az optimizmus nagyon fontos az ember életében.

Pataky Attila és Pataky Gergő.
Pataky Attila és Pataky Gergő.
Fotó: Fem3 Café

- Az én technikám, hogy kivetítem magam elé, amit el akarok érni, egy vékony kis pókfonalat kihúzok belőle, megfogom, és nem engedem el. Aztán elkezdem behúzni, és, mire odaérek, kötéllé válik a kezemben, amit már nem engedek el - mondta Pataky Attila.

Az énekes akkor sem vesztette el az optimizmusát, amikor a 2018 karácsonya előtti sűrű időszakban váratlanul lebetegedett az Edda dobosa, és hirtelen a Pataky Művekből kellett kölcsönkérnie zenészt. A beugró dobosnak mindössze négy óra állt rendelkezésére, hogy megtanuljon hat Edda-dalt. Ráadásul egymás után két bulin is kellett játszania, hiszen az Edda előzenekara a Pataky Művek volt.

Apa és fia nemcsak külsőre, hanem vérmérsékletre, temperamentumra is nagyon hasonlítanak egymáshoz. Őszinték a másikhoz akkor is, ha éppen negatív kritikáról van szó. A munkában pedig támogatják egymást.

Az Edda nem áll le

- 2019 tavaszán egy új műsorral érkezünk, kicsit hardosabb lesz. Erre kell készülnünk most télen. A nyári turné pedig természetesen hagyományosan ömlik tovább - nyilatkozta a műsorban Pataky Attila.

A 67 éves zenész jelenleg harmadik feleségével él: a 28 évvel fiatalabb Nyikovics Orsival - aki természetesen EDDA-rajongó volt - 2014-ben keltek egybe. Mint a műsorban elmondta, a család bővülése tervben van, dolgoznak rajta. Fia pedig támogatja az ötletet, és örül apja fiatalos lendületének.

Magyar sztárapák ötven felett

A következő képeken olyan híres magyar férfiakat mutatunk, akik ötvenéves koruk után lettek másodszor - vagy sokadszor - édesapák.

Ezt is szeretjük