Pataki Ági a véletlennek köszönheti, hogy felfedezték: így lett belőle Fabulon-lány
Pataki Ági sorsa gimnazistaként pecsételődött meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’70-es években a divatszakma hazánkban korántsem úgy működött, mint manapság. Modellügynökségek híján egy nagy adag szerencse kellett ahhoz, hogy valakire felfigyeljenek.

Ez a mázli megadatott Pataki Áginak, akinek neve mára egybeforrt a divatszakmával Magyarországon.

Pataki Ági felfedezése

A manöken karrierjének beindulásakor együtt álltak a csillagok, hiszen a puszta véletlennek köszönhető, hogy gimnazistaként felfedezték.

- A legeslegelső munkám tulajdonképpen egy filmezés volt. Sándor Pál végigjárta az összes gimnáziumot Budapesten, ugyan akkor még ezt a szót nem ismertük, hogy castingolni, de ő végigcastingolta a gimnáziumokat, és kiválasztott az akkor készülő filmjéhez. Úgyhogy nem is modellként, hanem amatőr színészként debütáltam - mesélte a Tények Plusz riportjában.

Szereplésével a Szeressétek Odor Emiliát! című filmben sikerült felkeltenie a kozmetikai cégek, többek között a Kőbányai Gyógyszergyár figyelmét, akik a Fabulon nevű termékcsalád reklámarcává tették. A Fabulon Ágiként is emlegetett szépség rövid időn belül hazánk első számú szupermodelljévé vált, óriásplakátokon és magazinok címlapján láthattuk viszont, azonban nemzetközi karrierről abban az időben nem is álmodhatott.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Akkoriban annyiból sokkal nehezebb volt, hogy zárt körülmények között dolgoztunk. Hiába volt valaki nemzetközi színvonalú modell, nagyon nehezen jutott csak ki. Illetve ahhoz, hogy kint munkát vállaljon, a ’70-es években disszidálnia kellett. Egy kozmetikai cégnek akartak eladni egy évre, megpróbáltam hivatalos úton elintézni, hogy kikerülhessek, de nemhogy nem kerültem ki, még az útlevelemet is bevonták.

pataki-ági-tények-plusz
Fotó: TV2/Tények Plusz

Bár a vasfüggöny mögül akkor nem sikerült kitörnie, közel a hetvenhez is modellkedik: 2019-ben ismét egy kozmetikai márka, a Helia-D ránctalanító termékcsaládjának arca lett.

- Ma már sokkal specifikusabban készülnek a reklámok, azokat a tömegeket, amiket el akarnak érni, olyanokkal próbálják meg elérni, akik valahogy onnan valók. 

A '80-as évek modelljei anno és most

Képes összeállításunkban csokorba szedtük hazánk legnépszerűbb modelljeit a ’80-as évekből, megnézheted, mennyit változtak napjainkra. Íme Pataki Ági, Sütő Enikő és Liener Márta friss fotói.

Ezt is szeretjük