A Sugár gyönyörű reklámarca volt a 80-as években: a 64 éves Liener Márta ma is elbűvölő
Képes összeállításban megnézheted, hogy festenek napjainkban az ország legnevesebb modelljei a ’80-as évekből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Csak egy ugrás a Sugár” - énekelte Liener Márta a Sugár Üzletközpont reklámjában a ’80-as években. A modell neve napjainkra összefonódott a Sugárral, ha utóbbira gondolunk, rögtön beugrik a göndör hajú, igézően kék szemű szépség, akinek szexepilje volt a középső metszőfogai közti rés.

Habár már kislányként a reflektorfénybe vágyott, eredetileg nem a modellszakma vonzotta, énekesnő szeretett volna lenni, de más területeken is bontogatta a szárnyait: öt évig művészi tornára, majd úszni járt, a diplomáját pedig a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szerezte meg.

A ’80-as évek modelljei napjainkban

Később a zenei pálya is megadatott neki. 1979-ben szerepelt Sztevanovity Zorán Szabadon jó című tévéműsorában, három évvel később pedig feltűnt a Magyar Televízión futó Pulzusban, továbbá indult a Tánc- és Popdalfesztiválon is. A hírnév kapuját azonban először Sztevanovity Dusán nyitotta meg előtte, akinek a közbenjárására lett a Sugár reklámarca.

- Vonzott a hírnév, arról álmodoztam, hogy énekesnő leszek. Felkértek erre a reklámra, de szó sem volt zenéről, a modellszakma ajtaja nyílt ki hirtelen előttem. Félve szóltak, hogy jó lenne a fogaimat elöl megcsináltatni, aztán mégsem kellett.

Úgy gondolták, hogy épp a két metszőfogam közötti rés a szexepilem, vétek lenne rajta változtatni.

Így lettem fél év múlva a Sugár üzletközpont háziasszonya - idézte 2021 májusában az Újságmúzeum.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az immár 64 éves egykori manöken 1977 óta a Hollywood Casting divatügynökség ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik. Nagyobbik fia, az 1987-ben született Martin sokat segít neki, hiszen együtt dolgoznak. Kisebbik fia, Miki, akinek 1992-ben adott életet, örökölte a tehetségét, saját Rien Du Sol nevű zenekarával bontogatja a szárnyait a könnyűzenei életben.

Képes összeállításunkban csokorba szedtük hazánk legnépszerűbb modelljeit a ’80-as évekből, megnézheted, mennyit változtak napjainkra.

Ezt is szeretjük