Gyerekként a krumpliföldön dolgozott - Mára az ország népszerű énekesnője lett belőle
Palya Bea számára természetes volt, hogy gyerekként a földeken dolgozott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Palya Bea 1976-ban született Makón. 16 éves korától már együttesekben énekelt, 1992-től a Zurgó együttesben, majd a Laokoón csoportban. 2000-ben Monori Andrással megalapította a világzenei Folkestra együttest, majd párizsi ösztöndíjútjáról hazatérve, 2003-ban megkezdte szólista karrierjét. 

Hiába szerette meg Budapestet, vidéken nevelkedett lányként szüksége van a természetközeliségre. Arra ma már szerencsére nincs szüksége, hogy muszájból a földeken dolgozzon, mint gyerekként.

Palya Bea a krumpliföldön dolgozott gyerekként

A 43 éves énekesnő-dalszerző a Sony Max csatornán hétköznap esténként jelentkező Lakástalkshow című műsorban mesélt arról, hogy 14 éves koráig gyakran dolgozott a krumpliföldön.  

- Én túrtam a földet 14 éves koromig, amíg otthon laktam, meg még nyaranta egy darabig utána is. A krumpliföldön szedtük a krumplit, a paradicsomot, a hagymát. Hajlott a föld a látóhatáron, gyerekként már azt hittük, vége van, de még volt egy csomó. Hiába ment le a nap, mi még ott dolgoztunk a földeken. Ebbe nőttem bele, nem volt kérdés, hogy bírom-e vagy sem. Egy paraszti mentalitású családban a gyerek munkaerő. Önmagam hasznosságát elég korán megéreztem. 

palya-bea
Fotó: Sony Max/Labancz Viktória

- Emlékszem, gyerekként ez kicsit sok volt. Amikor bekerültem az Apáczai-gimnáziumba, lett volna Isaszegen egy buli az egyik osztálytársamnál, és anyukám azzal érvelt, "Maradj itthon, fiam, segíteni, annyi dolog van a kertben!" 

Budapestet megszerette, de a belvárosból egy idő után elege lett. Ezért is költözött ki a város szélére, az erdő mellé. Szeretett volna egy kicsit el is bújni is mások elől, mert a belvárosban túl sok volt az ember, gyakran megismerték. A gyerekei születése is szerepet játszott abban, hogy természetközeli helyen keresett új otthont. 

palya-bea-lakastalkshow
Fotó: Sony Max/Labancz Viktória

Palya Bea nagyon messzire került attól az életviteltől, ahogy a szülei éltek. A családja biztos volt benne, hogy a kicsi Palya Bea, aki hatéves kora óta a színpadon állt, egyszer híres lesz, és szerepel a tévében. 

- A nagyapám a határban dolgozott, de nagybőgőzött is, a helyi lakodalmakban játszott, és gyönyörűen énekelt is. Amikor nyolcévesen készültem a járási és megyei népdaléneklési versenyre, hallgatott engem, és azt mondta: "Meglátjátok, ott fog ez énekölni, fiam, a tévébe!" Ez volt a jóslat. Anyukám akkor kezdte megérteni és összerakni, hogy mit csinálok, amikor a média is megmutatta - osztotta meg Lovász László műsorvezetőnek. 

Női sztárok szemüveges kisgyerekként

Szemüveget viselni gyerekként nem nagy öröm, hiszen a kortárscsoportból bármilyen irányban kilógó kicsik könnyen válhatnak apróbb-nagyobb bántások céltáblájává. Képes összeállításunkban hazai hírességeket láthatsz szemüveges gyerekként.

Ezt is szeretjük