Oszter Alexandra elvesztette karcsú alakját: ezért kezdett hirtelen hízni

Oszter Alexandra nem értette, miért hízik, mikor rendszeresen sportol, és odafigyel az étkezésre.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Oszter Alexandrának fogalma sem volt arról, hogy betegsége áll a hátterében annak, hogy egy év alatt szinte észrevétlenül kúsztak fel rá a pluszkilók. Hiába figyelt oda, evett egészségesen, és sportolt aktívan, elvesztette karcsú alakját, 55 kilóról szinte egy pillanat alatt lett 70.

Nem tudta, mihez kezdjen, végül barátnője tanácsára orvoshoz fordult. Kiderült, gyakori és sokakat érintő probléma áll a háttérben: inzulinrezisztenciája van.

Oszter Alexandra betegsége

A Story magazin címlapfotóján mutatta meg, hogy néz ki most. Hála annak, hogy felismerte a problémát, már elindult az úton, hogy leadja a pluszkilókat, és szervezete is egészségesen működjön.

A vizsgálatok elején jár, de már most látja az alagút végét. Első lépésként egy ötpontos cukorterhelést végeztek el rajta.

- Sajnos én ott helyben rosszul is lettem, aminek megvolt az oka. Miután évek óta nem eszem se cukrot, se mézet, semmilyen édességet, a 75 grammos cukorszirup, amit a vizsgálatnál rövid időn belül meg kellett innom, azonnal hazavágott. Ebből azonban rögtön kiderült, hogy a szervezetem nem tolerálja a cukrot, ugyanakkor azt is mutatta, hogy a vércukorszintem teljesen normális - magyarázta a hetilapnak. 

Azt mondta, az egészben az a csapba, hogy az ember megnyugszik, nem cukorbeteg, de ez nem jelenti azt, hogy az inzulinszintje nem normális.

Hiába étkezett egészségesen, és sportol rendszeresen, 15 kilót hízott egy év alatt.
Hiába étkezett egészségesen, és sportol rendszeresen, 15 kilót hízott egy év alatt.
Fotó: Instagram/Oszter Alexandra, RTL Klub/Reggeli

Addig is maximálisan odafigyel arra, mit eszik, amíg a további vizsgálatok eredményére vár. Reggelire zabkását eszik növényi tejjel és mandulával, ebédre vegán ételeket kizárólag olyan alapanyagokból, amelyeket a szervezete jól hasznosít, és nem csinál belőle zsírt.

- Elcsábulni, bűnözni nem szabad, múltkor bekaptam egy kis pizzát, azonnal feljött rám két kiló, amit azóta se tudok leadni.

Balássy Betty fogyása képeken 

Nem csak Varga Feri, mostanra Balássy Betty is rengeteget fogyott a saját magára szabott diétájával. Az énekesnő tavaly májusra 20, idén áprilisra pedig összesen 40 kilótól szabadult meg, az eredményt pedig a közösségi oldalán is megmutatta. 

Ezt is szeretjük