Ő volt a Szerelem első vérig gyönyörű Marija: az 57 éves Olasz Ági ma így néz ki
Olasz Ági még színművészetis volt, amikor megkapta Phiorek Mari szerepét a Szerelem első vérig című filmben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olasz Ági a Nemzeti Stúdiójában kezdte színészi pályáját, majd második nekifutásra felvették a Színművészetire, ahol Kazimir Károly lett az osztályvezető tanára. 1988-ban diplomázott, ezt követően Ruszt József hívására egy évadot a Szegedi Nemzeti Színházban töltött. 

1993-tól a Pécsi Nemzeti Színházban, 1994-től a Vígszínházban, 1996-tól a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban szerepelt, 1998-tól a Miskolci Nemzeti Színházban játszott, 2008 óta szabadfoglalkozású színésznő.

Olasz Ági és a Szerelem első vérig

Még színművészetis volt, amikor megkapta Phiorek Mari szerepét az 1985-ben forgatott, Szerelem első vérig című tinédzserfilmben, ami a Szerelem-trilógia első része. A Szerelem második vérig 1987-ben, a harmadik, egyben befejező rész, a Szerelem utolsó vérig egy 2001-ben készült. Olasz Ági a második részben is látható volt. 

Olasz Ági 1988 májusában a Színház- és Filmművészeti Főiskola végzős hallgatójaként.
Olasz Ági 1988 májusában a Színház- és Filmművészeti Főiskola végzős hallgatójaként.
Fotó: MTI/Farkas Tamás

- Nem fogtam fel főiskolásként, hogy a Szerelem első vérig milyen ismertséget hozott, csak arra gondoltam, mennyire nem én vagyok az a lány, akit játszottam. A Dybuk, a Tüzes angyal, a Nyulak Margitja, az Antigoné, az Egy pesti lány Szántó Erikával - azokat szerettem. De megnéztem a zalaegerszegi Liliomot felvételről, és nem voltam elájulva magamtól - mesélte a Hot! magazinnak az 57 éves, gyönyörű színésznő. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerepelt Jancsó Miklós 1986-os, Szörnyek évadja, Bacsó Péter 1992-es Live Show és Koltai Lajos 2005-ben bemutatott, Sorstalanság című filmjében is. 

- A Sorstalanság váratlanul jött. Lenárt István, aki gyakran szerepelt Gyuri (Fehér György rendező, operatőr, Olasz Ági élettársa, aki 2002. július 15-én hunyt el - a szerk.) filmjeiben, azt mondta, az lehetetlen, hogy az Olasz Ági ne kerüljön be ebbe a történetbe. Szólt a rendezőnek, Koltai Lajosnak, elbeszélgettünk egy kávé mellett, és úgy látta, beleférek ebbe a filmbe. Hálás is vagyok neki nagyon. Csomós Mari lánya lehettem, akivel már korábban is volt lehetőségem együtt dolgozni. Felnézek rá, nekem nagy művésznő, mindig felmelegszik a szívem, ha találkozunk - árulta el a vasarnap.com-nak 2016-ban. 

Élettársa halála után egy üzletember oldalán találta meg a boldogságot, akivel összeházasodtak, 41 évesen pedig három vetélés után megszületett a fia, Konstantin. A gyermeke világra jövetele óta elsősorban családanya, csak ritkán játszik. Az óvónő annak idején megkérdezte, tényleg takarítónő, ahogy a fia mondja: a gyermek ugyanis takarítani, főzni, mosni, mosogatni látta. 

- Rájöttem, hogy nem csupán igent meg nemet kell tudni mondani, hanem fontos a hogyan is. Diplomatikusabbnak, ugyanakkor erőszakosabbnak kellett volna lennem, és kérni is lehet, kihasználva a lehetőségeket - amit sosem tettem! - vallotta be a Hot!-nak adott interjúban. 

A Szomszédok főszereplő színésznői egykor és ma

A sorozat sikerét mi sem bizonyítja, hogy sokszor fut az ismétlése, valamint hogy a főszereplőket sokan a mai napig sorozatbeli nevükön emlegetik, illetve szólítják meg nagy szeretettel az utcán. Frajt Editet is, aki Mágenheim Ádámné Szikszay Júliát alakította. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek során a Szomszédok női főszereplői.

Ezt is szeretjük