A Keménykalap és krumpliorr tündéri kislánya volt: Berkes Gabriella 58 évesen fantasztikusan néz ki
Berkes Gabriella gyerekszínészként indult el a pályán, énekesnő lett belőle.

beauty and style
Top olvasott cikkek

„Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri”- mondta Alfonzó karaktere a Keménykalap és krumpliorr című sorozatban. A Magyar Televízió először 1973-ban tűzte műsorára a Csukás István regényéből adaptált szériát, amelyből nem csak a mai napig használt aranyköpések maradtak fent, gyerekszereplői közül is akadnak páran, akik a mai napig a szórakoztatóiparban dolgoznak. 

A Péterkét alakító Berkes Gabriella is egy közülük. Nála nagyon fiatalon megmutatkozott, hogy tehetséges, már kislányként is gyönyörűen énekelt. Mégsem ez segítette abban, hogy felfedezzék, cserfes természetével hívta fel magára a figyelmet.

Berkes Gabriella 58 évesen

Kiss Gabriella néven, három és fél évesen kezdte a színészi pályát. Édesapja gyakran magával vitte a munkahelyére, a Magyar Rádióba, ahol a bájos, nagydumás kislány mindig mindenkivel vidáman csacsogott. Erre kapta fel a fejét egy napon a rendező, Horváth Ádám, aki nekiszegezte a kérdést, hogy szeretne-e filmben szerepelni. Így kapta meg élete első szerepét 1971-ben: a rendező felsége mellett kapott szerepet, Csűrös Karola kislányát játszotta. Ezután olyan neves művészek oldalán tűnt fel, mint Darvas Iván, Tolnay Klári vagy Garas Dezső.

Berkes Gabriella az 1994-es Keménykalap és krumpliorr című sorozatban.
Fotó: TV2/Tények Plusz

Összesen hét évig forgatott gyerekszínészként, a '70-es évek két ikonikus sorozatában is játszott: a Keménykalap és krumpliorrban, illetve az Utánam, srácok! című tévésorozatban, a Ballagó idő és Az ötödik pecsét című filmekben is feltűnt, majd a zenei irányában ment tovább. 17 éves korától a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vendéghallgatója volt, majd csatlakozott a Hungária együttes Csacska macska vokáljához.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezután indult be szólóénekesnői karrierje: 1988-ban megnyerte a Petőfi Csarnokban megrendezett Csillag születik elnevezésű tehetségkutatót, majd Lulu művésznéven piacra dobta első stúdióalbumát. A szerelem is rátalált, 1992-ben hozta össze a sors második férjével, akivel közel tíz évre Németországba költözött. 

Kétgyermekes anyukaként tért vissza Magyarországra. Első házasságából egy lánya született, Fanni, második férjét pedig 1992-ben ajándékozta meg Olivér nevű fiukkal, aki követte édesanyját a popszakmába, sikeres előadó lett belőle.

2012-ben a TV2 Voice című tehetségkutatójába is együtt jelentkezett az anya-fia páros, azonban egy párbaj során Berkes Gabriellának búcsúznia kellett a versenytől, csak Berkes Olivér menetelt tovább. Az egykori gyereksztár 58 évesen is fantasztikusan néz ki. Instagram-fotói alapján el sem hisszük, hogy közel jár a hatvanhoz. Nemcsak fiatalos, de rendkívül sikkes is.

Jelenleg is énekesnőként keresi a kenyerét, utoljára 2019 októberében rukkolt elő új videóklippel, amelyet a Görbe tükör című dalához forgatott. A kisfilmet a festői szépségű tiszadobi Andrássy-kastélyban vették fel. Rajongói nemcsak a tájban gyönyörködhettek, de a videóban az is látszik, milyen remek formában van az egykori gyereksztár.

Így néz ki ma Bujtor István gyereksztárja, Topolino

Kristály Barbara nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett, és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt. Mutatjuk, mennyit változott az elmúlt 35 évben.

Ezt is szeretjük