Hosszú szenvedés után elhunyt a magyar színésznő - Évekig műsort is vezetett
Elhunyt Neszmélyi Magdi színésznő, műsorvezető.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Augusztus 14-én elhunyt Neszmélyi Magdolna színésznő, műsorvezető, adta hírül egy volt kolléganője. Neszmélyi Magdolna 1955-ben Sperl néven született, de, amikor a média világába került, felvette szülőfaluja, Neszmély nevét. A középiskola után költözött Budapestre, ahol a Magyar Rádió külső munkatársa lett, emellett a 25. Színház stúdiójában színészmesterséget tanult. A Thália, majd az Arizona Színházban játszott a '90-es évek elejéig, de sokat rádiózott is, rendezőasszisztensként, majd színészként mesejátékok, hangjátékok tucatjának volt aktív közreműködője. 

"A ’90-es évek közepén önálló gyermekműsorom volt, Rigórádió címen, valamint éveken át hallható volt, sőt, még napjainkban is „újraéled” a magyar nyelvemlékekből készült sorozat, melyet a kiváló irodalomtörténésszel, Lukácsy Sándorral volt szerencsém készíteni" - olvasható bemutatkozójában

neszmelyi-magdolna
Fotó: www.neszmelyimagdolna.gportal.hu

A gyerekek később is fontos szerepet játszottak az életében: a kétezres évek elején idegen anyanyelvű kisiskolásoknak tartott kommunikációs foglalkozásokat. Később gyermekeknek és felnőtteknek készült műsoraival járta az országot.

"Talán még sokan emlékeznek rá, a Rádió fénykorához ő is elválaszthatatlanul hozzátartozott, évtizedeken keresztül, bár mindvégig külsős munkatárs maradt. Eleinte rendezőasszisztensként dolgoztunk együtt, a híres, "Bruckner Szigrfid brigádban", de ő egyre több hangjátékban, vers- és magazinműsorban is szerepelt, hisz színészként indult, nem is akármilyenként, mindannyian fényes jövőt jósoltunk neki. Azután nem minden úgy alakult, ahogyan szerette/szerettük volna. De azt hiszem, kedves, okos, kicsattanóan életvidám lénye, jó humora, kreativitása sokaknak emlékezetes maradhatott. Én az egyik legjobb, legrégebbi barátnőmet veszítettem el. Ég veled, Magdika! Nagyon korán hagytál itt minket - de legalább nem szenvedsz tovább" - búcsúzott tőle volt kolléganője és egyben barátnője a Facebookon. 

Ezt is szeretjük