Náray Tamás 5 éve költözött Spanyolországba: 63 évesen így él külföldön

Náray Tamás felszámolta a pesti üzletét, majd külföldön kezdett új életet. Túl a hatvanon több új szakmában is sikeres lett.

náray-tamás-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Náray Tamás neve egyet jelentett a divattal hazánkban, hallatán rögtön gyönyörű kelmék, színpompás estélyik jelentek meg a lelki szemeink előtt. Mindennek már hátat fordított, egy teljesen más hivatásnak él.

Az Iparművészeti Főiskolán és Párizsban tanulta ki a divattervezést, és Franciaország fővárosához kötődik az a szakma is, amelyet napjainkban űz. Első regénye ugyanis itt játszódik.

Náray Tamás író

Az utolsó reggel Párizsban-t 2020-ban adták ki, egy csapásra népszerű lett. Azóta sorra jelennek meg a könyvei, van köztük folytatásos történet és receptgyűjtemény is. 63 évesen azonban nem csak az írás teszik ki a hétköznapjait, festőművészként is alkot.

Nemcsak a munkáját, hanem a lakhelyét tekintve is nagyot változott az élete: öt esztendővel ezelőtt felszámolta budapesti szalonját, és Spanyolországba költözött.

- Mindent felszámoltam itthon, nem is volt kérdés, hogy ez végleges - magyarázta Rónai Egon Húzós című podcastjában, amelyet a Best magazin szemlézett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Magyarországon évek óta hírességként élt, Spanyolországban viszont nem ismerték a nevét. Elárulta, az ebből adódó kontraszt egyáltalán nem rázta meg, számított rá, továbbá leszögezte, sosem a celebélet miatt álmodott a divattervező-pályáról.

náray
Fotó: YouTube/ATV Magyarország

Eredetileg azt hitte, nyugdíjas évek várnak rá külföldön. Csalódott, amikor rájött, erre esély sincs, hiszen túl a hatvanon is tele van ambíciókkal.

- Nem akarok semmit csinálni, mert akkor megöregszem. 

Valkó Eszter Hollandiában

Valkó Eszter a 2000-es évek elejétől hosszú esztendőkön át erősítette a csatorna csapatát. Olyan műsorokban láthattad, mint a Nyerő 8, a Reggeli vagy a Havazin. Mindeközben a szerelem is rátalált. Egy házibuliban hozta össze a sors a minőségügyi mérnökként dolgozó Péterrel, aki ott helyben elhívta randevúra. Ma Hollandiában élnek, ott nevelik közös gyermeküket.

Ezt is szeretjük