Felismered az 52 éves Nagy Tímeát? A vívóolimpikon ezzel foglalkozik

Nagy Tímea 2000-ben Sydney-ben és 2004-ben Athénban is aranyérmet szerzett. 2010-ben hagyott fel a versenysporttal.

Nagy Tímea foglalkozása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy Tímea azon sportolók közé tartozik, akiknek két egymást követő olimpián is aranyérem került a nyakába: 2000-ben Sydney-ben és 2004-ben Athénban is a dobogó legfelső fokára állhatott egyéni párbajtőrvívóként.

Tízesztendősen a Vasas színeiben kezdett vívni 1980-ban. A profi sporttól három évtizeddel később, 2010-ben vonult vissza.

Nagy Tímea foglalkozása

A világversenyek utáni élet minden sportoló számára egy új fejezet. A civil hétköznapok teljesen eltérő bioritmust kívánnak az addig évtizedeken át megszokott életmódtól. Nem mindenkinek egyszerű feldolgozni az edzések, a felkészülések, a megmérettetések okozta adrenalin hiányát. Nagy Tímea ezt a témát járta körbe a Reggeliben. Az 52 éves sportolót csak nagyon ritkán láthatjuk manapság a televízióban. 

nagy-timea
Fotó: RTL/Reggeli

Elmondta, számára azért volt könnyebb feldolgoznia, hogy profi sportolóként lezárult a karrierje, mert nem hirtelen, egyik napról a másikra történt. Három gyermeke születésével lassan alakult át az élete.

- Nekem a gyerekek érkezése volt, ami szépen, lassan kivezetett a sportból. Láttam olyan sportoló barátomat viszont, aki nem tudott magával mit kezdeni, miután abbahagyta, üres légtérbe került.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Szerinte nem csupán azért éles a váltás, mert teljesen eltérő a sportolói és a civil élet időbeosztás szempontjából, vannak más tényezők is, amelyekhez sokaknak nehéz hozzászoknia.

- Már nem a maguk urai, nem a teljesítményük határozza meg, mennyire lesznek sikeresek: főnökök, alkalmazottak lesznek. Megszűnik az a védett burok, amiben sportolóként van az ember.

Nagy Tímea a 2004-es olimpián Athénban.
Nagy Tímea a 2004-es olimpián Athénban.
Fotó: Profimedia

Visszavonulása után nem távolodott el teljesen a sporttól, 2020 júliusa óta a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnökeként tevékenykedik. 

- Az a célom, hogy élménybeszámolókon, osztályfőnöki órákon minél több gyerekhez eljusson, hogy mit ad a sport. 

Képes kvíz: felismered a magyar úszóolimpikonokat régi fotójuk alapján?

Képes kvízünkben a magyar úszósport több olimpiai bajnokát is láthatod. Teszteld tudásod, hányat ismersz fel közülük! 

Kvíz: Egerszegi Krisztina 14 évesen rekordot döntött: felismered a szöuli olimpián?

Kvíz!

Elolvasom

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük