Müller Cecília 40 éve él boldogan férjével - Józseffel még az egyetemen ismerkedtek meg
Müller Cecíliának nemcsak a szakmai karrierje, de a magánélete is irigylésre méltó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Müller Cecília hónapok óta a mindennapjaink része, rendszeresen információkkal látja el a lakosságot az operatív törzs sajtótájékoztatóin, ugyanakkor a magánéletéről csak keveset tudunk. 

A Story magazin utánajárt, milyen ember civilben a 2018 decemberében országos tisztifőorvosnak kinevezett asszony. 

Müller Cecília családja

Tolna megyéből, egyszerű családból származik, négy testvérével együtt nőtt fel. Negyven éve él boldog házasságban férjével, Zseli Józseffel, akivel a pécsi orvosi egyetemen ismerkedett meg. Miután lediplomáztak, mindketten a dunaújvárosi kórház belgyógyászati osztályára kerültek. Müller Cecília később Mezőfalván, majd Nagyvenyimen lett háziorvos. Az utóbbi településen pozíciójában férje váltotta, miután őt három évvel később Dunaújváros tisztiorvosának nevezték ki.  

muller-cecilia
Fotó: MTI/kormany.hu

A ’90-es években a Fejér megyében található, közel ötezres lélekszámú Nagyvenyimen építették fel családi házukat. Innen viszi mindennap hajnali ötkor szolgálati autó Budapestre, és bármilyen későn, ide is tér vissza, mert csak a sajt ágyában tud jól aludni. Férje minden alkalommal ébren várja, hogy mindent megbeszélhessenek. 

Két gyermekük született. Lányuk, Márta a szülei nyomdokába lépett, orvos, Debrecenben lakik és dolgozik, háromgyerekes anyuka. Fiuk, Máté közlekedési mérnök, Budapesten él a feleségével, a szakmájának köszönhetően sokat utazik a világban. Neki még nem született gyermeke. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A 61 éves szakembernek több szakvizsgája is van: üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan. 2010-ben a Közép-Dunántúl régió tiszti főorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. 

- Okos, higgadt, tehetséges és ambiciózus orvos, remek ember. Mindenki szereti és tiszteli Nagyvenyimen. Úgy tudom, népköztársasági ösztöndíjas volt, és cum laude végezte az orvosi egyetemet - mesélte dr. Papp László Zoltán gyógyszerész, a falu patikusa a Story magazinnak. 

Kaiser Katalin, a falu polgármestere azt mondta a hetilapnak, hogy az országos tisztifőorvos nemcsak szakmájában segít elkötelezetten másokat, hanem civilben is. Sokat tett azért, hogy 1993-ban megnyílhatott Nagyvenyim patikája, és amíg nem volt olyan sok elfoglaltsága, mint az utóbbi években, a falu plébánosának munkáját világi lelkipásztori kisegítőként támogatta. 2015-ben a település díszpolgárává választották. 

- Hivatása legmagasabb fokon történő gyakorlása mellett feleség, családanya és unokáival való együttlétének minden percét élvező nagymama is. Férjével együtt sokak által tisztelt polgárai Nagyvenyimnek - árulta el a polgármester. 

Gál Kristóf, az ORFK vicces és szerethető szóvivője

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője nem csak az operatív törzsről felvillantott színezővel lopta be magát a szívünkbe: szavalt számot a Belga együttestől, és mondott mesét a gyerekeknek. Csak kevesen tudják, hogy mielőtt rendőrnek állt, színész volt. 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor és Horvai István osztályában, ahol olyan csoporttársai voltak, mint Fenyő Iván, Jordán Adél, Kovács Patrícia vagy Mészáros Béla.

Ezt is szeretjük