Emlékszel Mohamed Fatimára? A Fekete vonat énekesnője most ezzel foglalkozik
Mohamed Fatimát a Roma Parlament különleges feladatra kérte fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mohamed Fatima alig 16 évesen robbant be a köztudatba Fekete Vonat nevű zenekarával. Az 1997-ben induló együttes feloszlását követően Londonba költözött. 2012-ben tért vissza Magyarországra, akkor a Voice című tehetségkutatóban láthattuk viszont. Napjainkban az éneklés mellett a Roma Parlament szolgálati nagyköveteként tevékenykedik.

Rászoruló gyerekeken segít Mohamed Fatima

Az éhezés, a mélyszegénység az énekesnő számára ismerős fogalmak még gyermekkorából - árulta el a Fem3 Café műsorában. Valószínűleg éppen ezen tapasztalat miatt érzékeny a szociális - különösen a gyerekeket érintő - problémákra.

- Egész pályafutásom alatt láttam, hogy az éhezés ma is létező probléma Magyarországon. A Fekete Vonattal sokat jártunk korábban Borsodban, Szabolcsban. De egy tavalyi L. L. Juniorral közös iskolaturné alkalmával is nyilvánvaló volt, hogy ezekben a régiókban a gyerekek számára nem magától értetődő a szép ruha vagy a jóllakottság érzése.

mohamed-fatima-840
Fotó: Fem3 Café

Ezek az élmények vezettek odáig, hogy Fatima ma a Roma Parlament jószolgálati nagyköveteként igyekszik pénz-, illetve természetbeni adományokat gyűjteni, segíteni a rászoruló gyerekeket.

- Szeretném a gyerekekben és a szüleikben is erősíteni azt az érzést, hogy van kiút a nyomorból, van kiút a kilátástalanságból, rajtunk múlik minden. Az élő példa rá az én egyik barátnőm, aki egy cigánytelepről járt fel a fővárosba tanulni, és ma már orvosként dolgozik.

Ezt is szeretjük