Emlékszel a Zanzibar raszta hajú énekesnőjére? A 39 éves Terecskei Rita így él most
Terecskei Rita a Zanzibar énekesnőjeként vált sikeressé hazánkban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Zanzibar együttes énekesnőjéről, a 39 éves Terecskei Ritáról utoljára akkor hallhattunk, amikor ijesztően sokat fogyott pajzsmirigyproblémái miatt. Ezután eltűnt a nyilvánosság elől, ám szerencsére sikerült meggyógyulnia. Arról, hogyan sikerült leküzdenie betegségét, illetve mivel telnek a napjai, a Best magazinnak nyilatkozott.

Elmesélte, hogy 16 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála pajzsmirigy-túlműködést, ami miatt hirtelen sokat fogyott, ám mára eljutott odáig, hogy semmilyen gyógyszert nem kell szednie.

- Betegségtudatom valójában sosem volt, mindig úgy tekintettem erre az egészre, mint egy állapotra, csak aztán jöttek azok az emberek, akik 72 kilós koromban azzal gyanúsítottak, hogy biztos éjjel-nappal eszem, a fogyásom után pedig jöttek a találgatások, hogy mi vagyok: rákos, AIDS-es vagy épp drogos. Ez megviselt - emlékezett vissza.

A mai napig a Zanzibar együttessel lép fel az énekesnő.
A mai napig a Zanzibar együttessel lép fel az énekesnő.
Fotó: Facebook/Zanzibar

Majdnem meg kellett műteni betegsége miatt, végül egy olyan kezelést kapott, ami sajnos nem volt hatásos. 

- Amikor megbarátkoztam a gondolattal, hogy most már ezzel együtt kell élnem, egyszer csak azon kaptam magam, hogy megállt az állapotommal járó testsúlyingadozásom, és azóta nincs szükségem gyógyszerekre. Szerintem ez valamiféle lelki eredetű dolog lehetett, és a gyógyuláshoz hozzásegített, hogy elfogadtam magam - magyarázta.

Elmondta, hogy a zenekarával állandóan koncerteznek, szabadidejében fest, de bútorfelújítással is szeret foglalkozni. Mivel óriási kutyabolond, kilenc évvel ezelőtt elvégzett egy iskolát, hogy kutyakozmetikus legyen. Ez számára egy nagyon kedves hobbi, még menhelyekre is kijár, hogy az ott élő kutyusok szőrét tökéletesre formázza.

- Azt gondolom, hogy sokkal nyugodtabb lettem. Most a szeretetnyelvem a szívesség, hozzám akárki akármikor fordulhat, örömmel adom neki az időmet. Belesimultam a környezetembe, már nem vagyok olyan zabolázatlan kiscsikó, mint voltam. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretek bulizni, meg nem tudom magam jól érezni, hanem már más dolgok lettek fontosak - tette hozzá az énekesnő.

Ezt is szeretjük