Miller Dávid egykori függőségéről vallott: észrevétlenül csúszott bele

Miller Dávid szerint nagyon könnyű belecsúszni a mértéktelen mobilozásba, mert az okostelefon sokszor munkaeszköz is.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miller Dávid őszintén vallott egykori függőségéről, amit úgy érez, a mobilja váltott ki. 

Mára tudatosan kezeli és osztja be idejét, és sikerült megtalálnia a képernyőidő megfelelő helyét és módját. Most fiatalokat buzdít, hogy legyenek tudatosak ebben a kérdésben, mielőtt a kijelzőre tapadva elmegy mellettük az élet.

Miller Dávid függősége

A színész-énekes-műsorvezető nemcsak szórakozásra, hanem munkájához is sokat használja mobiltelefonját. Egy ponton maga is soknak érezte a képernyő előtt töltött időt, és rádöbbent, hogy az életéhez teljes mértékben nélkülözhető információkra megy el az ideje, és többet nézi a kijelzőt, mint hogy például megfigyelje környezete szépségeit.

miller-david2

- Nagyon könnyű belecsúszni a mértéktelen mobilozásba, ha az embernek a mobilja egyszerre a munkaeszköze, kapcsolattartás a családdal, barátokkal, és ha van egy szusszanásnyi idő, akkor gyorsan lehet szórakoztató tartalmakhoz is jutni. Elkezdtem magam rosszul érezni attól, hogy a haveri összejöveteleken és még az ünnepi családi vacsoránál is állandóan a mobilomat néztem. Addig meg tudtam magyarázni magamnak, amíg a munkaügyeket intéztem. A bajt ott ismertem fel, amikor a sokadik értelmetlen videó nézése közben hasított belém a felismerés. Be kellett látnom, változtatnom kell - vallotta be a 26 éves sztár. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Miller Dávid a fiatalokat is szeretné segíteni a tudatos mobilhasználatban, ezért részt vett egy ezt segítő online csevegőrobot létrehozásában, amihez történetmesélőként a hangját adta. A játékos chatben az online zaklatás, a digitális lábnyom és a digitális jóllét témákban hívja játékos tájékozódásra a fiatalokat, és bízik abban, hogy a rövid párbeszédekből mindenki felismeri, mi a helyes út a mobilhasználatban. A Yettel digitális oktatási programjában indította el a csevegőrobot alkalmazást

miller-david1
Fotó: RTL

- Az embernek személyesen kell megélnie az élményeket, élethelyzeteket, amikbe kerül. Ha az addig vezető úthoz - például megszervezni egy találkát - a mobil kell, az rendben van. Sőt, ha egy közösségi helyzetben, találkozón együtt nézünk valamit, közösen videózgatunk, az is működhet. Viszont amikor az embert kiragadja a mobilja abból az élethelyzetből, ahol lennie kellene, és eltereli a figyelmét, na ott kezdődik a gond. Ezt a témát is elhoztuk most a fiataloknak a ChatMate csevegőrobottal, hogy gondolják át, ők maguk hogy állnak ezzel a kérdéssel, és lépjenek, amíg nem késő, mert én néha már úgy éreztem, hogy a mobilom foglya vagyok - mesélte a Reggeli műsorvezetője.

Olvasd el, Papp Gergő miért verekedett Marsi Anikóért!

Papp Gergő 2014-ben árulta el, hogy évekkel ezelőtt Marsi Anikó kegyeiért összeverekedett egyik kollégájával. Most a Sorok között Lutter Imrével című műsor forgatásán idézett fel egy kellemetlen esetet, amely a szerelmi háromszöghöz kapcsolódott. 

Ezt is szeretjük