Milák Kristóf az úszó Eb sztárja - A 18 éves aranyérmes jóképű is, nemcsak gyors
Milák Kristóf aranyérmet szerzett az úszó Eb-n.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több magyar siker is született a hétvégén a Glasgow-ban megtartott multisport Európa-bajnokságon. Az úszó Eb-n egy arany- és két ezüst-, míg a torna Eb-n egy aranyérem született - utóbbin utoljára húsz éve sikerült érmet szereznie Magyarországnak.

A 200 méter pillangón a még csak 18 éves Milák Kristóf óriási sikert aratott, így egyértelműen ő lett az úszó Eb sztárja, 1:52.79-es idővel ért legelőször a célba, őt követte Kenderesi Tamás, ő közel 1:54.36 perccel szerezte meg az ezüstérmet. Mind a két jóképű sportolót ünnepelték a közösségi oldalaikon, rajongóik gratuláltak a szép eredményeikhez. Milák az MTI-nek elmondta, hogy szerette volna Cseh László 2008-as Európa-csúcsát - 1:52.70 - megdönteni, ám annyira túlhajtotta magát, hogy a végére már elfáradt.

A férfiak 200 méteres pillangóúszásában aranyérmes Milák Kristóf - jobb oldalt - és az ezüstérmes Kenderesi Tamás.
A férfiak 200 méteres pillangóúszásában aranyérmes Milák Kristóf - jobb oldalt - és az ezüstérmes Kenderesi Tamás.
Fotó: MTI/Darko Bandic

Az úszó sportágban Milák és Kenderesi mellett Késely Ajnát is ünnepelte a szakma. Ő volt az első magyar, aki a hétvégén érmet szerzett. A mindössze 16 éves lány 800 méter gyorson a dobogó második fokára állhatott. 8:21.91 perccel ért célba, ezzel az eredményével pedig ifjúsági Európa-csúcsot döntött. Az MTI-nek elárulta, hogy edzője, Turi György 8:23-as időt várt el tőle, ez pedig egy plusz büszkeség a számára.

A női 800 méteres gyorsúszásban ezüstérmes Késely Ajna.
A női 800 méteres gyorsúszásban ezüstérmes Késely Ajna.
Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Nemcsak a magyar úszók arattak a hétvégén, Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i női torna Eb-n. A 18 éves sportoló 14,349 ponttal zárta a versenyt, ezzel az eredményével pedig sikerült aranyérmet szereznie.

Az ugrás számban aranyérmes Dévai Boglárka.
Az ugrás számban aranyérmes Dévai Boglárka.
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

A női magyar tornászok közül már húsz éve nem avattak újabb Európa-bajnokot:  Ónodi Henrietta 1989-ben, míg Varga Adrienn 1998-ban lett aranyérmes.

Ezt is szeretjük