Medveczky Ilona nagy szerelme híres filmrendező volt: emiatt nem házasodtak össze

Medveczky Ilona szívét egyetlen férfi tudta igazán megérinteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Medveczky Ilona a '60-as, '70-es és a '80-as években is szexszimbólumnak számított. Különleges szépsége rengeteg férfi érdeklődését felkeltette, sokan udvaroltak neki, ennek ellenére sosem kötött házasságot senkivel. A '80-as években dr. Nagy Richárd lett az élettársa, akivel 25 évet élt együtt.

A legendás táncművésznő és színésznő 2019 júliusában a Tények Plusz című műsorban vallott őszintén a férfiakkal való viszonyáról.

Medveczky Ilona nagy szerelme

Orosz Barbarának elmesélte, egész életében egy férfi tudta igazán megérinteni a szívét, de meglepő módon mégsem a 2009-ben elhunyt élettársát említette, hanem a legendás filmrendezőt és operatőrt, Hildebrand Istvánt.

- Egyszerűen a férfiak nem érintettek meg, aki megérintett, az a most elmúló, 90 éves Hildebrand István, aki nemrég kapott Kossuth-díjat. Az Egy magyar nábobban ismert meg engem, és akkor már egy Rákosi Kati nevű nagyon szép és tehetséges jégtáncosnőnek udvarolt, de hát belém szeretett - emlékezett vissza a 82 éves díva.

Medveczky Ilona Orosz Barbarának is megmutatta régi nagy szerelme fiatal kori fotóit.
Medveczky Ilona Orosz Barbarának is megmutatta régi nagy szerelme fiatal kori fotóit.
Fotó: TV2/Tények Plusz

Az 1966-ban megjelent Egy magyar nábob című filmet Hildebrand István rendezte. A férfi egy feltétellel vette volna csak el az ikonikus sztárt.

- Mondta, hogy azt veszi el, aki gyereket szül neki. Hát mondtam, én biztos nem leszek az, mert nem azért tanultam kilenc évig, hogy családot alapítsak, így Rákosi Kati lett a felesége, ő szült neki gyereket, a mi barátságunk pedig felhőtlenül él-virul, és én nagyon kedvelem őt, régi szerelemmel - magyarázta.

medveczky-ilona-tények-plusz-2
Fotó: TV2/Tények Plusz

A férfiakkal kapcsolatban azt is elárulta, hogy sosem keresett magának társat, helyette mindig őt választották. Ha több udvarlója is akadt egyszerre, az nyert, akinek a legtöbb kitartása volt. Sosem a külsőségekre figyelt oda, fontosabb szempontnak tartotta a tehetséget, az odafigyelést, és azt, hogyan is bánik az illető a nővel. Elmondása szerint sosem engedte, hogy kihasználják, és azt sem szerette, ha valaki féltékenykedni kezdett rá, ugyanis ő mindig is hűséges típus volt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

- Nem voltam társfüggő, mindig volt mellettem valaki, akit eltűrtem, de csak a Nagy Richárddal voltam egy fedél alatt, mármint külön szinten. Nem bírom, ha valaki horkol vagy külön, hajnalban kel, nincs még fönt éjjel kettőkor.

A hivatásommal éltem szerelmi viszonyt, ha ezt lehet így mondani.

Hozzátette, jól megvan egyedül, nem annyira fontos számára, hogy esténként valakihez hozzábújjon. Szerinte Magyarországon nem született olyan férfi, akivel napjainkban párkapcsolatot létesítene. 

Sztárszerelmeket mutatunk nagy korkülönbséggel

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük azokat a sztárpárokat, akik között nagy a korkülönbség, ennek ellenére kapcsolatuk mégis kiállta az idő próbáját.

Ezt is szeretjük