Medveczky Ilona ütötte, rúgta a hollywoodi filmest: a férfi karmaiból így tudott szabadulni

Medveczky Ilona előtt ígéretes hollywoodi karrier állt. Az egyik legnagyobb filmstúdió szerződött volna vele.

medveczky-cov

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1944-et írtunk, amikor Medveczky Ilona hároméves kislányként egy életre beleszeretett a balettbe. Nagynénje vitte le a Coppélia című előadásra. Pár hónappal később kijelentette, belőle is primadonna lesz. Meg is valósította ezt az álmát, sőt nem sokon múlt, hogy Hollywoodban is befusson.

Háromesztendősen kezdett el táncolni, négy évvel később háromezerötszáz jelentkező közül vették fel a balettintézetbe. 

Medveczky Ilona Hollywoodban

A ’60-as években került a Kamara Varietébe, a revüt népszerűsítve Bulgárián keresztül Csehszlovákián át egészet Kelet-Németországig bejárta az egész keleti blokkot. Nyugat-Berlinben volt egy klasszikus száma, amelyet látva egy amerikai ügynök meghívta New Yorkba Giselle-t táncolni.

Medveczky Ilona (középen) 1965-ben a Kamara Varieté színpadán.
Medveczky Ilona (középen) 1965-ben a Kamara Varieté színpadán.
Fotó: Fortepan/Hunyady József

Egy hónapja dolgozott New Yorkban, amikor vendégszereplésre érkezett a moszkvai balettkar. Amikor meglátta a színpadon a világhírű Mikhail Baryshnikovot partnernőjével, azt mondta magának, ideje váltania, ekkor fordult az álomgyár felé.

- Hollywoodban Gábor Zsazsa és Éva mellé bekerülhettem volna egy filmbe, a jól sikerült próbafelvétel után mentem is az MGM társtulajdonosához aláírni a szerződést - emlékezett vissza a Hot! magazinnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság a legnagyobb és legismertebb hollywoodi filmstúdiók egyike. Csak a '60-as és '70-es években olyan mára ikonikus mozifilmek jöttek létre a cég forgalmazásában, mint a West Side Story, a Rocky vagy a New York, New York.

Sok városi legenda kering a filmstúdióról, a szereposztó dívány létezését Medveczky Ilona a saját bőrén tapasztalta meg, miután egy szobába került a társtulajjal, Martin Rensehoffal.

1968-ban fekete hajjal, napszemüvegben Az oroszlán ugrani készül című filmben.
1968-ban fekete hajjal, napszemüvegben Az oroszlán ugrani készül című filmben.
Fotó: Fortepan/Révész György

- A pasas bezárta az ajtót, majd a kanapéra ülve a combomra tette a kezét. A mellemet már nem tudta megfogni, mert elkezdtem ütni, rúgni - alig tudtak leszedni róla! Ha kitör belőlem Kőbánya, Isten óvjon tőlem bárkit!

Az incidenst követően Las Vegasba ment, ahol revükirálynő lett. A filmes karriert Magyarországon valósította meg, az Egy magyar nábob után ő lett hazánk első szexszimbóluma.

Nézd meg, ki volt Medveczky Ilona nagy szerelme!

Medveczky Ilona különleges szépsége rengeteg férfi érdeklődését felkeltette. A '80-as években dr. Nagy Richárd lett az élettársa, akivel 25 évet élt együtt.

Cover-fotó: RTL/Szombat Esti Láz

Ezt is szeretjük