Mautner Zsófia vidéken töltődik fel - A 46 éves sztárséf nagyszülei kunmadarasi házában pihen
Mautner Zsófi nagyszülei kunmadarasi házában töltődik fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mautner Zsófi külkereskedelemmel foglalkozó szülei nyomdokaiba lépve hat nyelvet sajátított el, majd 2009-ben a főzés miatt hagyta ott brüsszeli diplomatapozícióját.

Ugyanebben az évben jelent meg első szakácskönyve Chili & Vanília címen, amelyet 14 másik követett. Az RTL Klub nézői már sikeres íróként és népszerű gasztrobloggerként ismerték meg. Először a Reggeliben kapott saját műsort, 2018-ban a TV2-n láthattuk a Master Chef műsorvezetőjeként, manapság a TV Paprika csatornáján találkozhatnak Zsófival a nézők.

Mautner Zsófi vidéki élete

Mostanság egyre többször érezte, hiányzik számára a vidéki élet. Szerencséjére nagyszülei kunmadarasi háza tökéletes búvóhelyként szolgál, ha nyugalomra vágyik, így manapság ott szokott pihenni.

- Receptre írnám fel minden városinak: ha jót akar magának, egy hétre költözzön falura! Hajdan a szüleim egész nyarakra „ledobtak” Kiskunmadarasra, az Alföld szívébe, ott szerettem meg a földet, a falusi életmódot - mesélte a Hot! magazinnak 2020 októberében.

A gasztronómiával is itt ismerkedett meg, amikor kislányként a házban nyaralt. Nagymamájától és apukájától leste el, hogyan kell jól forgatni a fakanalat, élete első csörögefánkját hétévesen sütötte.

Azt vallja, néha érdemes kiszakadni a szorgos mindennapokból, az autentikus környezetben még a hétköznapi tevékenységek is különlegessé válnak.

mautnerzsofi-kepernyosok4
Fotó: RTL Klub/Ízes élet

- Legutóbb almás pitét sütöttem: a hozzávalót arról a fáról szedtem, amit még a nagypapám ültetett, az almát a nagymamám régi reszelőjével reszeltem! Fontos, hogy az ember visszataláljon a gyökereihez: néha akár egy étellel. Tényleg működik!

Sztárok, akik tanyán élnek

Képes összeállításunkban mutatunk még néhány hazai sztárt, akik maguk mögött hagyták a fővárosi életet, és inkább egy tanyára költöztek, vagy a csendes, vidéki életet választották.

Ezt is szeretjük