Korda György is szerelmes volt belé - 78 évesen is elbűvölő Mátrai Zsuzsa táncdalénekesnő
Mátrai Zsuzsa nemcsak hangjával, de szépségével is hódított.

MTI Keleti Éva 1968 07 10  Mátrai Zsuzsa táncdalénekes coverjpg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Látod, ez a szerelem, a Hol van az az idő?, az Ördögből angyal lehetnél vagy az Élj vele boldogan című slágerek dallamai még bizonyosan sok Táncdalfesztivál-rajongónak a fülében csengenek. Ezeket a roppant népszerű dalokat Mátrai Zsuzsa adta elő, aki állandó szereplője volt a könnyűzenei versenynek, valamennyi Táncdalfesztiválon indult, dalaiból sláger lett, ám érdekes módon egyiken sem kapott díjat.

Az igazság az, hogy a dalokat kiosztották nekünk, volt egy kis bunda ebben.

- Azok nyertek, akiket akartak, hogy nyerjenek. Nekik adták a legjobb számokat. A többieket - mint engem is - behívták a rádióba, elzongoráztak nekik három dalt, és kérték, hogy válasszanak. Egyik rosszabb volt, mint a másik. A Hol van az az idő? című, cigányos motívumú dalom nagy meglepetésemre például az adott adás második legnépszerűbb száma lett, mégsem kaptam érte soha díjat - árulta el 2016-ban a a Borsnak.

Az 1941-ben született énekesnő az 1960-as évek elején tűnt fel a táncdalfesztiválok népszerű szerzője, Majláth Júlia tanítványaként, de igazi sztárrá csak külföldi tartózkodása után vált. 1963-ban, 15 hónapig az első férje zenekarával bejárta a világot, fellépett Helsinkiben, Finnországban, Svájcban, Németország legnagyobb városaiban, de kijutott az Egyesült Államokba is.

Korda György is beleszeretett

Mátrai Zsuzsa nemcsak hangjával hódított, csinos volt, és jól is táncolt: 25 évig dolgozott az éjszakában olyan osztályon felüli revühelyeken, mint a Béke Szálló kupolaterme, a Kamara Varieté vagy a Moulin Rouge.

Zenés-táncos műsorainak óriási sikere volt, nem csoda, hogy az erősebbik nem képviselői is káprázattal figyelték a gyönyörű művésznő kecses mozdulatait, finom hangját. Többek közt az akkor 25 éves Korda György is szerelmes lett a még házas énekesnőbe. Nyolc évig éltek együtt, és csak azért nem házasodtak össze, mert az első férje, gyermeke édesapja hallani sem akart a válásról. Korda Györggyel való szakításuk után - az akkor már elvált - Mátrai Zsuzsára ismét rátalált a szerelem, 1983-ban egy Svédországba disszidált zongoristához ment hozzá, de kapcsolatuk rövid időn belül tönkrement.

Fotó: Facebook/zsuzsa.matrai

Mátrai Zsuzsa ötvenéves pályával a háta mögött úgy döntött, hosszú szabadságot ad magának, és csupán alkalomadtán mond igent egy-egy felkérésre. Barátnőivel sokat kirándul, partikra, baráti összejövetelekre, masszőrhöz jár, utazgat. Neves, dzsessz-zongorista fia Amerikában él, vele és két unokájával naponta skype-ol. Az énekesnő aktívan használja a közösségi oldalakat, gyakran oszt meg pillanatokat az életéből. Az alábbi fotón - melyen Keresztes Ildikóval szerepel - látni, hogy ma is csinos, dekoratív nő, aki sokat ad magára.

Ezt is szeretjük