Az 1972-es Ki mit tud? énekesnője volt - A 66 éves énekesnő most újra színpadra állt
Monyók Gabi sok év kihagyás után újra színpadra állt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Monyók Gabi énekesi pályafutása az 1972-es Ki mit tud?-dal kezdődött. Nővére, Monyók Ildikó sikerein felbuzdulva ő is kipróbálta magát a tehetségkutatóban.

Az 1972-es műsor végül a legnézettebb lett az összes Ki mit tud? közül - a televízióval rendelkezők 88%-a követte nyomon az eseményeket.

Monyók Gabi mindössze húszéves volt, amikor feltűnt a Ki mit tud?-ban, majd az azt követő évek Táncdalfesztiváljain láthatták, hallhatták a nézők. Legismertebb dalát, az Ihász Gábor által szerzett Ezüstkék autót az 1977-es Metronóm fesztiválon énekelte. A későbbiekben fellépett a Made in Hungary és a Tessék választani! bemutatókon. Fia, András 1986-ban született. Ő volt az, aki rábeszélte édesanyját, hogy tegyen eleget a Zenebutik csatorna felkérésének, és több mint 15 év kihagyás után újra színpadra álljon a Bakelit Fesztivál című műsorban.

- A ’90-es évek végén beteg lettem. Volt egy rosszindulatú daganatom, és a kezelések olyan mellékhatást okoztak, amit senkinek sem kívánok. Emlékezetkihagyásaim, dührohamaim voltak, azt hittem, hogy megőrülök - akkor azonnal abba is hagyatták velem. Utána próbáltak egy másik gyógyszert, az még rosszabb volt, majd végül pánikbeteg lettem. Mindez odáig vezetett, hogy

nem tudtam már színpadra állni, abba kellett hagynom a pályát

- nyilatkozta a Fem3 Café műsorában.

A 66 éves Monyók Gabi szerencsésen túljutott életének ezen nehéz periódusán, de sajnos a nővérét, Monyók Ildikó színésznőt a család 2012-ben elvesztette ebben a betegségben. A Szép szavú lány, a Hajnalodik és a Keserű dallam énekesnője jelenleg nyugdíjas, és a Zenebutik csatorna felkérését is csak ódzkodva fogadta el.

- Hezitáltam, nagyon hezitáltam, hogy elfogadjam-e a felkérést, de a fiam rábeszélt. Végül azt mondtam, jó, vállalom, legalább majd az unokámnak meg tudjuk mutatni, hogy ilyen volt, ilyen lett - nyilatkozta nevetve.

Ezt is szeretjük