Maksa Zoltán a 90-es években robbant be humoristaként - 58 évesen új életet kezdett
Maksa Zoltán a sokszorosára nőtt hitele miatt kénytelen volt eladni házát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2018-ban derült ki, hogy Maksa Zoltán párra lelt a szintén elvált Mária oldalán, aki festőművész. Akkor azt nyilatkozták, nagyon szeretik a közös életüket Gombán, egy pici, Pest megyei településen.

Bármennyire is szerették a családi házat, a humorista eladta álomotthonát, miután kapott egy kedvező ajánlatot. A Blikknek azt nyilatkozta, a válásaik után belátták, hogy a nagy hitellel kiszolgáltatottak.

Maksa Zoltánnak el kellett adnia a házát

Maksa 2006-ban autóvásárlásra vett fel hatmillió forintos frankhitelt, ami a svájci valuta felértékelődését követően 14 millióra ugrott. Nagyon sajnálja, hogy el kellett jönniük Gombáról, de nem bánta meg, a hitel nélkül nyugodtabb az élete. 

- Zolit lelkileg megviselte, hogy a házat el kellett adni, de már nem aggodalmaskodik a hitel miatt, és ezért megérte. Amúgy az albérletünk tágas és gyönyörű. Erkélye is van, Zoli szokott is ezzel viccelődni, hogy "megyek az erkélyre füvet vágni". Szerencsére jól megvagyunk, a humor valóban sokat segít - mesélte a festőművész-költőnő, aki hat éve ismerkedett meg Maksával, de csak azt követően léptek egymás felé, miután Mária elvált. 

maksa-zoltan
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Ebben a társasházi lakásban úgy érezzük magunkat, mint egy nászutas pár, és Marika szerint a bókjaim is egyre normálisabbak. Régebben elbizonytalanodott, amikor olyat mondtam neki, hogy "Szeretnék ott mászóka lenni, ahol te vagy az óvodáscsoport" - viccelődött az 58 éves sztár. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A humorista, aki a Maksa Híradó 1991-es elindulása után lett országosan ismert, januárban visszatért a Rádiókabaréba legendás műsorával.

A világjárvány óta ez az egyetlen bevételi forrása. Most ugyan szünetel a műsorkészítés, de ősszel folytatják a Maksa Híradó rádiós változatát, augusztustól pedig már fellépései is lesznek.

Humoristák egykor és ma

Ihos József neve összeforrt Kató nénivel, ő találta ki ugyanis a kedves, hunyorgó, mindenbe belekotyogó és bármiről véleményt alkotó idős asszony karakterét a '80-as években, amivel nagy sikert aratott. Képes összeállításunkban azt is megnézheted, mennyit változott, és mit csinál a többi ismert humorista, Maksa Zoltán, Galla Miklós, Markos György vagy Laár András.

Ezt is szeretjük