Farkasházy Tivadar évekig a Heti Hetes sztárja volt - A 74 éves humorista ma sokat unokázik
Farkasházy Tivadar igyekszik minél több időt tölteni három unokájával.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Farkasházy Tivadar az ország egyik ismert humoristája, aki 1974-ben a Magyar Rádió első humorfesztiváljának győztese lett, ezt követően a Rádiókabaré szerkesztője, majd a Hócipő című szatirikus lap alapító főszerkesztője lett. 

A tévénézők körében a legnagyobb sikereit az RTL Klub 1999-ben indult és 2016. december 31-ig futott Heti Hetes című műsorának állandó szereplőjeként aratta. 

Farkasházy már háromszoros nagypapa

Farkasházy Tivadar 2019 decemberében a 74. születésnapját már háromszoros nagypapaként ünnepelhette. Benedek fia ikergyermekei, Dani és Flóra már 11 évesek és Teddynek szólítják a nagyapjukat, a nagymamát pedig Miminek, vagyis úgy, ahogy a nagyszülőket a barátaik nevezik. Attila fia tavaly ajándékozta meg unokával, a kis Márk mostanra már tíz hónapos.   

- A világ legjobb dolga nagypapának lenni. A gyerekeink, Benedek és Attila akkor kezdtek létezni számomra, amikor már vihettem őket focimeccsre, lóversenyre. Most, Márknál jöttem rá, hogy egy félévesnek is van egyénisége, remekül lehet vele kommunikálni. Társalog, gyanakszik, feloldódik - mesélte a humorista a Best magazinnak 2019 novemberében. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Farkasházy azt is elárulta, ő hogyan lett a lóverseny szerelmese. Az édesanyja segédmunkásként 800 forintot keresett, ő pedig a hétvégéket a lovin töltötte, hogy egyfajta kifutófiúként szerezzen pénzt.

- Arra kértek meg a nagymenők, hogy 5000-10 000 forintos tétet tegyek fel helyettük, hogy mások ne lessék ki, mit játszanak. A fémpénz volt érte az enyém a kasszánál, ha nyertek - idézte fel gyerekkori emlékeit. 

farkashazy-tivadar
Fotó: RTL Klub

Hetven fölött is focizik, de már vigyáznia kell magára, nem szabad lesérülni, mert tudja, a felépülés ebben a korban már nagyon nehezen és lassan megy. Az unokái is sportolnak, Dani is focizik, emellett a futásban is remekel, már három érmet is elhozott versenyekről, Flóra pedig karatézik, kézilabdázik, és nagyon jól rajzol, osztotta meg a hetilap olvasóival. 

A '80-as évek magyar humoristái napjainkban

Ihos József neve összeforrt Kató nénivel, ő találta ki ugyanis a kedves, hunyorgó, mindenbe belekotyogó és bármiről véleményt alkotó idős asszony karakterét a '80-as években, amivel nagy sikert aratott. Képes összeállításunkban azt is megnézheted, mennyit változott, és mit csinál a többi ismert humorista, Maksa Zoltán, Galla Miklós, Markos György vagy Laár András.

Ezt is szeretjük